Bibelskolen

World Wide Walk - Destinasjoner

Japan

Til «soloppgangens land» sender vi et team til Kobe hvor de skal jobbe sammen med Norsk Luthersk Misjonssambands utsendinger. NLM har drevet misjonsarbeid i Japan siden 1949, og er involvert i et stort menighetsbyggende arbeid i samarbeid med Vest-Japan Evangelisk-Lutherske Kirke (VJELK). Kirka har 41 menigheter og driver teologisk seminar, bibelskole, mediearbeid, leirsted og flere barnehager og skolefritidsordninger. Teamets arbeid vil være knyttet til etablerte menigheter og fellestiltak, med diakoni, studentarbeid, ungdomsarbeid og undervisning i søndagsskole og barnehage som aktuelle oppgaver.

Blogg/ Instagram

19/20
Instagram: Team Japan
 
Bloggen til teamet 18/19: Team Japan

Uganda

I Uganda vil dere bo på et sted som heter Bugembe, som ligger 5 min kjøring fra en av de største byene i landet, Jinja. Jinja ligger øst for hovedstaden Kampala, ca 2-3 timers kjøring med bil. Her vil dere bo på et internathjem i regi av organisasjonen Siita Nest. Det er en organisasjon som hjelper foreldreløse og vanskeligsstilte barn og ungdommer i Uganda med skolegang, mat, klær, medisiner og andre grunnleggende behov.

Oppgavene her vil være å hjelpe til på skolen med forskjellige ting, for eksempel engelskundervisning,  lære barna sanger, miljøarbeid, og oppfølging av barn som trenger det.

På internathjemmet der dere kommer til å bo bor det ca 25 barn. På ettermiddag og kveldstid blir det mulighet til være i miljøet, leke og ha aktiviteter med barna,  være med å hjelpe med lekser og være med på andaktsstund på kveldene med barna.

I tillegg til dette vil dere få være med på outreaches(utflukter) der dere reiser til et annet sted i landet og har møter og samlinger med barn og ungdommer. Dere vil få mulighet å holde andakter, lede gruppesamtaler og bety noe godt i miljøet.

Cuba

Denne spennende kontrastfylte øya i Karibien, er kjent for fargerik, mangfoldig kultur med et rikt musikkliv. På Cuba samarbeider vi med Bibelkommisjonen på Cuba og Det Norske Bibelselskapet. Praksisoppgaver vil bli menighetsarbeid, Bibeldistribusjon gamlehjem og annet sosialt arbeid. Bosted blir før nyttår i Havanna og etter nyttår i Sancti Spiritus.

Våre samarbeidspartnere: Det Norske Bibelselskapet

Blogg/Instagram

19/20
Instagram: Team Cuba
 
18/19
Instagram: BiG Cuba
 
17/18
 

Ecuador

I dette spennende søramerikanske landet har BiG samarbeid med Misjonsalliansen i storbyen Guayaquil og Normisjon i Cuenca. De første ukene er teamet i Cuenca. Da er fokus på å spanskstudier og intro til land og kultur. Praksisoppgaver i Guayaquil er undervisning på skoler i «sonen» (de fattigste områdene av byen) og sosialt arbeid på dagsenter for funksjonshemmede barn og muligens andre steder. Oppg kan være engelskundervisning, idrettsaktiviteter og annet sosialt arbeid blant barn og ungdom.

Våre samarbeidspartnere 
Normisjon og Misjonsalliansen

Blogg/Instagram

19/20
Instagram: Team Ecuador
 
18/19
Blogg: Team Ecuador
Instagram: 
 

Sør-Afrika

Til Sør-Afrika sender vi et team til øst-kysten til Port Shepstone som ligger ca 1 1/2 times kjøring sør for Durban. Samarbeidspartneren der er Norwegian Settlers Church. Det er en tverrkirkelig menighet med 2-3000 medlemmer. Kirka ble grunnlagt i 1882 av norske nybyggere, men menigheten er nå fullstendig Sør-Afrikansk, med både svarte og hvite medlemmer. Kirka har et outreach-program kalt «Genesis», og driver et utstrakt sosialt arbeid gjennom det i lokalsamfunnet. Våre studenter har hovedsakelig sitt praksis-arbeid i det programmet, og får bl.a mulighet til å jobbe i barnehage og skole, med undervisning og lek, og i skolens ferie også være involvert i «Holiday Bible School Clubs». Andre arbeidsoppg kan være matlaging, sportsaktiviteter og å lede disippelgrupper.

   

Blogg og instagram

Team 19/20

Instagram: Team Sør Afrika

Team 18/19:
BiG i Sør 

Thailand

I Thailand samarbeider teamet med Baan Chivit Mai Foundation, og jobber med barn som bor på deres barnehjem. Samt at de har praksis på en restaurant/bakeri drevet av samme organisasjon.

Teamet bor i Chiang Rai, en by nord i Thailand. Samarbeidspartner er Baan Chivit Mai Foundation som driver to barnehjem og et bakeri/restaurant. Her skal teamet bo og jobbe på det ene barnehjemmet, samt arbeide på stiftelsens bakeri i byen. Hovedoppgaven er å vise omsorg for barna på barnehjemmet; spille fotball, spille volleyball, tegne, sosiale leker, danse, drama, leksehjelp – ja, generelt henge med kidsa! To dager i uken er det jobbing på bakeriet, med servering og hyggelige samtaler med bl.a. backpackere!

Blogg/Instagram