Bibelskolen

World Wide Walk - Destinasjoner

Japan

Kobe

I Japan har du praksis i Kobe, som er en havneby med 1,5 millioner mennesker som ligger sør i Japan, kun én time utenfor to av landets mest berømte byer: Kyoto og Osaka. I Kobe får du oppleve et typisk japansk storbyliv med imponerende kollektiv transport, mange restauranter, gøye butikker og kjøpesenter og gode muligheter for aktiviteter på fritiden.

Kobe er en svært internasjonal by. Her bor det flere fra utlandet enn andre steder i Japan, og byen lokker spesielt utenlandske studenter. Samtidig som byen ligger ved sjøen og har til og med surfemuligheter, kan man også ta kabelbanen til Maya-fjellet og se utover hele Kobe og Osaka!

Organisasjonen

I Japan har du praksis i misjonsarbeidet til NLM (Norsk Luthersk Misjonssamband). NLM kom til Japan i 1949, og har i dag fokus på barne- og ungdomsarbeid og kontaktskapende arbeid. I Japan er under 1 % av befolkningen kristne og NLM arbeider sammen med den Vest-Japan-Evangelisk-Lutherske-Kirke for å nå flere med evangeliet. Du vil fremfor alt ha oppgaver i tilknytning til lokale kirker.

Bosted

Du vil bo på området til en av menighetene i Kobe, enten i et gutte-/jenteinternat, eller i egen leilighet. Du ha enkeltrom eller dobbeltrom og deler bad, kjøkken og stue med de andre på teamet.

Arbeidsoppgaver

Dine oppgaver er knyttet til arbeidet i lokale menigheter. I mange av oppgavene vil miljøarbeid stå sentralt: å møte, se og vise omsorg om mennesker. Ting som kan være mulige å jobbe med i løp av praksisoppholdet er:

 • Barnehage
 • Engelskkafe (språkundervisning i engelsk for japanere)
 • Søndagsskole
 • Ungdomsarbeid
 • Gudstjenester
 • Musikkarbeid

Instagram

2022-2023 Team Japan

2019-2020 Team Japan

Med forbehold om at det kan bli endringer.

Uganda

 

Bugembe og Kamuli

I Uganda har vi to ulike steder der du man kan ha praksis: Bugembe og Kamuli.

Bugembe er en liten by som ligger et par timer vest om hovedstaden Kampala, og har litt over 30 000 innbyggere. Byen ligger rett ved Afrikas største innsjø, Victoriasjøen. Hvis man vil oppleve en større by, så er det bare 8 km til den større byen Jinja. Der finnes mange ulike restauranter, butikker og aktiviteter (f.eks. rafting). Jinja er også kjent for å være stedet der Nilen begynner.

Kamuli er en middelstor by i Uganda som ligger ca 3 timer nordøst om Kampala. Byen har ca 70 000 innbyggere og er sentrum i distriktet det ligger i.

Både Bugembe og Kamuli ligger på litt over 1000 meters høyde, noe som gjør at selv om det ligger nær ekvatoren så er klimaet veldig behagelig og temperaturen ikke så høy som mange andre steder i Afrika.

Organisasjon

I Bugembe har du praksis på et sted som heter Siita Nest Mother’s Love Home (Siita Nest). Det er et skolehjem for sårbare og vanskeligstilte barn og ungdommer. Det ble startet i 2002 for å hjelpe barn der foreldrene var rammet av AIDS. I dag er det mange ulike grunner til at barn og ungdommer trenger å få et hjem her. På Siita Nest får de omsorg, mat og støtte for skolegang. I dag er det ca 30-40 barn og ungdommer som har Siita Nest som sitt hjem. Hver kveld er det kveldssamling med sang, andakt/bibellesning og bønn.

I Kamuli har du praksis i tilknytning til Kamuli Pentecostal Church. Det er en kirke som startet i 1993 og som siden den gangen har vokst og i dag er det flere gudstjenester i løp av en søndag. I tillegg er det ungdomsarbeid, sportsaktiviteter, korarbeid og andre ting som skjer i løp av uka. Kirken driver også mye sosialt arbeid i lokalmiljøet. Bla. driver kirken et barnehjem og en lokal skole der du vil ha deler av din praksis. På barnehjemmet bor det i dag opp til ca 70 barn- og ungdommer. Kirken diver bla. også med sykehusbesøk, fengselsbesøk, skolebesøk og evangeliseringsarbeid.

Bosted

I Bugembe bor dere på området til Siita Nest. Det gir en unik muligheter for å kunne bruke mye tid sammen med barna og ungdommene og få en nær relasjon til dem. Vanligvis deler man soverom med en annen på teamet. Frokost, lunsj og middag får du servert på stedet og noen ganger er du selv med på matlagning og oppvask.

I Kamuli bor dere i et gjestehus som ligger på området der pastoren i kirken bor. Her deler du enten soverom med en annen person på teamet eller får eget rom. Frokost ordner dere selv, mens lunsj/middag enten blir enten laget for dere, eller at dere lager maten selv. Fra boligen er det gå- eller sykkelavstand til alle steder i Kamuli der dere har praksis.

Oppgaver

I Bugembe har du praksis på skolehjemmet der barna og ungdommene bor og på den lokale skolen. Noen av de oppgavene du kan få gjøre er følgende:

 • Miljøarbeid
 • Leksehjelp
 • Arrangere aktiviteter for barn og ungdommer
 • Søndagsskole
 • Bibelstudiegruppe for jenter
 • Hjelpe til på skolen
 • Ulike partiske oppgaver som lage mat, vaske opp, rydde, lage plakater etc.
 • Lede kveldsandakter

I tillegg er du med i lokale menigheter og du kan få mulighet å reise på turer langt ut på landsbygda for å se og delta i sosialt arbeid og misjonsarbeid der.

I Kamuli har du praksis i tilknytning til Kamuli Pentecostal Church, en lokal skole og et barnehjem. Noen av de oppgavene du kan få gjøre er følgende:

 • Miljøarbeid på barnehjemmet
 • Hjelpe til på skolen
 • Ungdomsarbeid
 • Gudstjenestearbeid
 • Fengselsbesøk
 • Sportsaktiviteter (lignende KRIK)
 • Musikkarbeid
 • Ulike praktiske oppgaver på skole, barnehjemmet og i kirken

I tillegg kan du få være med på besøk til andre skoler, kirker og byer for å se og delta i misjonsarbeid der.

Instagram

2022-2023 Team Kamuli 

2022-2023 Team Bugembe

Med forbehold om at det kan bli endringer.

Cuba

Havanna og Varadero

Cuba er et land med veldig spennende historie og kultur. I lang tid har landet vært ganske lukket under et kommunistisk styre, men nå begynner det å åpnes opp, og det er derfor spennende å reise til landet nå. I tillegg er det en levende og fargerik kultur med mye dans og musikk. Det har vært mye restriksjoner for kirker, men situasjonen er bedre i dag og det er stor vekkelse og lengsel etter bibler. Det er også mange fattige på Cuba og store sosiale behov.

Praksisperioden i Cuba er delt i to. Den første delen av oppholdet har du i hovedstaden Havanna. I denne perioden er det i tillegg til praksis også språkkurs i spansk. Etter oppholdet i Havanna reiser du videre og har praksis i kystbyen Varadero. Dette er en by med fantastiske strender og krystallklart vann.

Organisasjon

På Cuba samarbeider vi med Bibelkommisjonen i landet og lokale menigheter som Bibelselskapet i Norge samarbeider med. På Cuba er det et stort behov av bibler og Bibelkommisjonen jobber med å gi ut bibler til de som trenger det mest. I tillegg til vanlige bibler så gir de også ut barnebibler, bibler med stor skrift for eldre og bibelstudiemateriale. I de lokale menighetene som Bibelselskapet samarbeider med er det bla.  ungdomsarbeid, gudstjenestearbeid og ulike typer sosialt arbeid.

Arbeidsoppgaver

Du vil jobbe med følgende ting i løp av praksisoppholdet: 

 • Menighetsarbeid
 • Bibeldistribusjon
 • Ungdomsarbeid
 • Ulike typer sosialt arbeid basert på situasjonen i landet

Instagram

2019-2020 Team Cuba

2018-2019 Team Cuba

Med forbehold om at det kan bli endringer.

Ecuador

Cuenca, Guayaquil og Curia

I løp av praksisen kommer du til å være på tre ulike steder: Cuenca, Guayaquil og Curia.

De første introduksjonsukene kommer du å bo fjellbyen Cuenca. Cuenca ligger i Andes-fjellene på ca 2,500 meters høyde. I området finne både flotte fjell å vandre i og varme kilder dere kan bade i. Det finnes også kirker å besøke der.

Etter de første ukene i Cuenca samt på slutten av oppholdet er du i Ecuadors største by: Guayaquil. Guayaquil er en by med store kontraster og det er stor forskjell mellom fattig og rik. Det finnes både store kjøpesenter og områder med store sosiale utfordringer.  

Mellom de to periodene i Guayaquil er du ca. 1,5 måned i den rolige kystbyen Curia, som ligger i nærheten av den mer kjente backpacker-byen Montañita. Curia er en by med fine strender der du kan nyte sol og bad. Du får også muligheten til å prøve deg på surfing.

Organisasjon

I løp av oppholdet vil du ha praksis i 2 organisasjoner. I Guayaquil har du praksis i menigheten Noas Ark og i Curia foregår praksisen i organisasjonen Pate Ministries.

Normisjon har i lang tid hatt nær kontakt med menigheten Noas Ark. Dette er en aktiv menighet som har arbeid for mange ulike aldersgrupper, ikke minst barn og ungdom. Stort sett hver dag er det noe som skjer i kirken og de har aktiviteter med bla. fokus på musikk (f.eks. Soul Children), idrett og bibelstudier. I tillegg har det nært samarbeid med en åpen barnehage i området.

Pate Ministries  en organisasjon som arbeider med disippelgjøring. De har spesielt fokus på arbeid rettet mot barn i ulike aldersgrupper. Flere dager i uka arrangerer de en type barneklubb i forskjellige landsbyer. Dette skjer etter skoletid og består av ulike aktiviteter og leker, musikk, og ulike typer av formidling av kristen tro til barna. I tillegg har de matutdeling, engelskundervisning, bibelgrupper og viser kristne filmer på storskjerm med samtalegrupper etterpå.

Bosted

Det være noe ulike bosted på de ulike stedene. I Cuenca vil dere sannsynligvis bo i et gjestehus. I Guayaquil vil dere bo en leilighet som ligger rett ved kirken der dere jobber og i Curia bor dere i en leilighet eller et gjestehus.  

Arbeidsoppgaver

De 3-4 første ukene introduksjonsuker der du er i Cuenca og får lære mer om landet og kulturen og ikke minst gå på språkkurs i spansk. I tillegg vil det være noen forskjellige ekskursjoner.

I Guayaquil vil du ha oppgaver knuttet til menigheten Noas Ark. Oppgavene vil være litt avhengig av behov, og hva du er god på og ønsker å jobbe med. F.eks. kan du jobbe med følgende ting:

 • Åpen barnehage
 • Barnearbeid
 • Tweensarbeid
 • Ungdomsarbeid
 • Engelskundervisning
 • Workshop for matlaging
 • Lovsangsarbeid
 • Soul-Children arbeid
 • Sportsaktiviteter

I Curia har du oppgaver i Pate Ministries og kan jobbe med følgende ting:

 • Aktiviteter og opplegg for barn i ulike landsbyer
 • Bibelgrupper
 • Engelskundervisning for ungdommer
 • Arrangere brettspillkvelder for ungdommer
 • Arbeid med gudstjenester
 • Praktiske oppgaver på senteret til organisasjonen

Instagram

2019-2020 Team Ecuador

Med forbehold om at det kan bli endringer.

Sør-Afrika

Port Shepstone

I Sør-Afrika har du praksis i Port Shepstone, som er en havneby som ligger 1,5 time sør for Durban. Det en by med store forskjeller mellom fattig og rik. Her finnes både slumområder og fine kjøpesentre og restauranter.  I byen finnes også flotte strender og surfeområder. Organisasjonen som man har praksis i, Genesis, har bla. et surfeprogram for ungdom.

Organisasjon

I Sør-Afrika har du praksis i Norwegian Settlers Church og organisasjonen Genesis.

Norwegian Settlers Church er en kirke som ble grunnlagt av nordmenn som kom til Sør-Afrika på slutten 1800-tallet. I dag består menigheten av 2000-3000 medlemmer fra forskjellige etniske grupper.  Norwegian Settlers Church har gudstjener, ungdomsarbeid, søndagsskole, kor, musikkundervisning, grupper for mennesker med avhengighet, og bibelgrupper.

Port Shepstone er en by med mange fattige mennesker, og gjennom Genesis bidrar kirken til å gjøre en positiv forskjell der. Genesis driver et stort sosialt arbeid i lokalsamfunnet. Genesis har for eksempel et hjem for små barn (0-4 år) som blitt forlatt eller av en annen grunn ikke kan bo med foreldrene, skoleundervisning for barn i ulike aldre, aktiviteter for barn og ungdom på ettermiddagene og i helgene, og arbeid for å hjelpe for mennesker som vært utsatt for kriminelle handlinger.

Bosted

Du vil bo på området til kirken og kan gjennom det raskt komme inn i arbeidet og lett bli kjent med mennesker der. Du har soverom (enten enerom eller dobbetlrom) og deler bad, kjøkken og stue med de andre på teamet.

Arbeidsoppgaver

Du vil få mulighet til å delta i arbeidet til Norwegian Settlers Church og Genesis. De første ukene får du prøve deg på forskjellige oppgaver. Etter du har blitt bedre kjent med arbeidet får du være med å bestemme hva du vil jobbe mest med. Du kan jobbe med følgende oppgaver:

 • Ungdomsarbeid (f.eks. sosialt arbeid, praktiske oppgaver, tale, forbønn, lovsang)
 • Bibelgrupper
 • Lovsangsteam
 • Engelskundervisning for barn og ungdommer
 • «Baby home» (arbeid med barn fra 0 til 4 år som ikke har foreldre som kan ta hånd om dem)
 • Idrettsaktiviteter for ungdommer (f.eks. fotball, surfing)
 • Barnehage og etter skoletidsaktiviteter for barn (dele ut mat, lede leker og aktiviteter)

«For meg har oppholdet i Sør-Afrika vært minner, utfordringer og masse gøy!» Filip Heggernes, student på WWW

Instagram

2022-2023 Team Sør-Afrika

2019-2020 Team Sør-Afrika

2018-2019 Team Sør-Afrika 

Med forbehold om at det kan bli endringer.

 

«For meg har oppholdet i Sør-Afrika vært minner, utfordringer og masse gøy!»

Filip Heggernes, student på WWW 2022-2023

Thailand

Chiang Rai

Skolehjemmet som du skal bo og jobbe på ligger i utkanten av byen Chiang Rai. Det er by som ligger nord i Thailand, ikke langt fra grensen til Myanmar og Laos. I Chiang Rai finnes i stort sett alt du trenger: markeder, fine parker, badebasseng og store kjøpesenter. Litt utenfor byer så finnes også fjellområder.

Det som er spesielt for denne delen av landet er at en stor andel av befolkningen tilhører stammefolk som kommer fra fjellområdene («hill tribes»). Disse kan ofte bli undertrykket og diskriminert i samfunnet. Det er barn og ungdommer fra disse stammene som du fremfor alt vil jobber med.

Organisasjon

Du vil ha praksis i en organisasjon som heter BaanChivitMai Foundation (BCM), hvilket betyr «Hjem for nytt liv.»  BCM jobber med barn og ungdommer som lider av omsorgssvikt. De kommer alle fra ulike stammefolk, og mange av dem har veldig dårlige oppvekstvillkår der de kommer fra. Gjennom arbeidet til BCM får de omsorg og mulighet til en god utdanning i et trygt miljø.

BCM driver et skolehjem for barn og ungdommer i alderen 6-16 år. De bor skolehjemmet når de går på skole og i feriene reiser de fleste hjem til sine landsbyer for å opprettholde kontakt med sin familie.

BCM har også et studentsenter der ungdommer som vokst opp på skolehjemmet kan bo mens de tar høyere utdanning. De som bor der, er i alderen 17-20 år.

BCM driver også et bakeri og restaurant som heter «BCM Bakery and Restaurant» og ligger i sentrum av Chiang Rai. Overskuddet er med på å finansiere arbeidet til BCM. Det er mange backpackere som kommer innom denne restauranten.

Bosted

Du kommer å bo sammen med teamet i en egen leilighet som ligger på området til skolehjemmet. I leiligheten finnes soverom, bad, kjøkkenkrok og en balkong med tak som brukes som stue. Dere ordner frokost selv og får servert lunsj og middag som dere spiser sammen med de andre ansatte på BCM. I deler av tiden kommer kanskje deler av teamet å bo på studentsenteret sammen med ungdommene der.

Arbeidsoppgaver

Du vil få mulighet å delta i arbeidet til BaanChivitMai på mange forskjellige måter. Noen ting gjør alle i teamet sammen, mens andre oppgaver fordeles på ulike personer i teamet. Du kan jobbe med følgende oppgaver:

 • Miljøarbeid på skolehjemmet og studentsenteret
 • Arrangere ulike aktiviteter for barna og ungdommene
 • Aktiviteter og undervisning for å lære barna bedre engelsk
 • Praktiske oppgaver
 • Leksehjelp
 • Lede søndagsskole
 • Være assistent til lærerne på den lokale skolen
 • Arbeid på bakeriet og restauranten

I tillegg vil dere være med på gudstjeneste i en lokal kirke.

 

Instagram

2022-2023 Team Thailand

2018-2019 Team Thailand

2017-2018 Team Thailand

Med forbehold om at det kan bli endringer.