World Wide Walk

Ta opp ditt pass og følg meg!

World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som kan tenke seg å tilbringe flere måneder utenlands i løpet av skoleåret. Linjen deles i team som får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og i fellesskap med medmennesker der.

Året på World Wide Walk

4,5 måneder med forberedelse og undervisning på Bibelskolen
4,5 måneder teamopphold i et annet land

Linjeleder

Karin Riska

Karin er utdannet innen kristendom, sjelesorg, religionshistorie og sosialantropologi. Hun har tidligere arbeidet på Gå Ut Senteret og Bakketun fhs., og har i 5 år vært utsending for Den Evangelisk Lutherske Frikirke til Israel og Palestina. Karin er en ekte globetrotter, og liker seg spesielt godt i Midtøsten og på Cuba.


 

Lærer

Olav Dørdal

Olav er utdannet prest og har tidligere jobbet endel år som det i Loddefjord kirke utenfor Bergen og i Norkirken Grimstad. Han er vokst opp i Bangladesh og har de senere årene vært på mange kortere og lengre teamturer til hovedsakelig Nepal og India.

Utreiseland

Skoleåret 18/19 sender vi team til følgende land,
(med forbehold om endringer):

Jordan / Libanon

Opplev det mangfoldige, spennende, flerkulturelle og vakre Midtøsten sammen med våre samarbeidspartnere i Jordan og Libanon!

Ingen land utenfor Syria er like mye preget av den store flyktningekrisen som Syrias naboland Jordan, Libanon og Tyrkia. Nå får du muligheten til å få god innsikt i den situasjonen og hjelpe flyktninger i Jordan og Libanon, i tillegg til å være involvert i andre praksisoppg også. Begge landene har over 1 million flyktninger hver fra Syria. I tillegg kommer flyktninger fra Irak og andre land i området. Teamet skal frem til nyttår bo i Jordan, og flytter etter nyttår til Beirut, hovedstaden i Libanon. I Jordan skal teamet ha praksis hos Det Jordanske Bibelselskapet, som sammen med forskjellige kirker er mye involvert i arbeid blant flyktninger. I Beirut skal teamet ha praksis i en menighet som også har mye arbeid blant flyktninger. Teamets praksisoppgaver er menighetsarbeid, sosialt arbeid og undervisning. Det er muligheter både for praktiske oppgaver, undervisning, lek og annet omsorgsarbeid. Teamet skal bl.a hjelpe til på en skole som menigheten driver for flyktninger i Beirut.

Libanon 

Hovedstad Beirut
Areal 10 400 km²
Folketall 4,12 millioner
Største religion

Islam 45%
Kristne

Jordan

Hovedstad  Amman 
Areal  92 300 km2 
Befolkning   8 117 564
Største religion 

 Islam 92%

Kristne 4%

 

Cuba

Denne spennende kontrastfylte øya i Karibien, er kjent for fargerik, mangfoldig kultur med et rikt musikkliv. På Cuba samarbeider vi med Bibelkommisjonen på Cuba og Det Norske Bibelselskapet. Praksisoppgaver vil bli menighetsarbeid, Bibeldistribusjon gamlehjem og annet sosialt arbeid. Bosted blir før nyttår i Havanna og etter nyttår i Holguin.

Flag_of_Cuba.svg

Hovedstad Havana
Areal 110 860 km²
Befolkning 11 477 459
Største religion Romersk-Katolsk Kristendom

Våre samarbeidspartnere: Det Norske Bibelselskapet

Blogg/Instagram

Ecuador

I dette spennende søramerikanske landet har BiG samarbeid med Misjonsalliansen i storbyen Guayaquil og Normisjon i Cuenca. De første ukene er teamet i Cuenca. Da er fokus på å spanskstudier og intro til land og kultur. Praksisoppgaver i Guayaquil er undervisning på skoler i "sonen" (de fattigste områdene av byen) og sosialt arbeid på dagsenter for funksjonshemmede barn og muligens andre steder. Oppg kan være engelskundervisning, idrettsaktiviteter og annet sosialt arbeid blant barn og ungdom.

Flag_of_Ecuador

Hovedstad Quito
Areal 283 000 km²
Befolkning 15,2 millioner
Største religion Kristendom

Våre samarbeidspartnere 
Normisjon og Misjonsalliansen

Bosted

Blogg/Instagram

 
Team 18/19: BiG Thailand
 

Japan

Til «soloppgangens land» sender vi et team til Nagoya hvor de skal jobbe sammen med Den Evangelisk Lutherske Frikirkes utsendinger. Arbeidsoppgaver er evangelisering blant unge og arbeid blant uteliggere. Teamet blir knyttet til eksisterende ungdomsarbeid.
Hovedstad Tokyo
Areal 378 000 km²
Befolkning 126 millioner
Største religion Buddismen
1% Kristne

Bosted

Vår samarbeidspartner: Den Evangelisk Lutherske Frikirke.

Blogg/ Instagram

Bloggen til teamet 18/19  : Team Japan

Thailand

I Thailand samarbeider teamet med Baan Chivit Mai Foundation, og jobber med barn som bor på deres barnehjem.
Samt at de har praksis på en restaurant/bakeri drevet av samme organisasjon.

Teamet bor i Chiang Rai, en by nord i Thailand. Samarbeidspartner er Baan Chivit Mai Foundation som driver to barnehjem og et bakeri/restaurant. Her skal teamet bo og jobbe på det ene barnehjemmet, samt arbeide på stiftelsens bakeri i byen. Hovedoppgaven er å vise omsorg for barna på barnehjemmet; spille fotball, spille volleyball, tegne, sosiale leker, danse, drama, leksehjelp – ja, generelt henge med kidsa! To dager i uken er det jobbing på bakeriet, med servering og hyggelige samtaler med bl.a. backpackere!

Thailand

Hovedstad Bangkok
Areal 514 000 km²
Befolkning 66,4 millioner
Største religion Buddismen
0,7% Kristne

Bosted

Våre samarbeidspartnere: Baan Chivit Mai Foundation

Blogg/Instagram

 

Sør-Afrika

Ny destinasjon! Til Sør-Afrika sender vi et team til øst-kysten til Port Shepstone som ligger ca 1 1/2 times kjøring sør for Durban. Samarbeidspartneren der er Norwegian Settlers Church. Det er en tverrkirkelig menighet med 2-3000 medlemmer. Kirka ble grunnlagt i 1882 av norske nybyggere, men menigheten er nå fullstendig Sør-Afrikansk, med både svarte og hvite medlemmer. Kirka har et outreach-program kalt "Genesis", og driver et utstrakt sosialt arbeid gjennom det i lokalsamfunnet. Våre studenter har hovedsakelig sitt praksis-arbeid i det programmet, og får bl.a mulighet til å jobbe i barnehage og skole, med undervisning og lek, og i skolens ferie også være involvert i "Holiday Bible School Clubs". Andre arbeidsoppg kan være matlaging, sportsaktiviteter og å lede disippelgrupper.

Hovedstad Cape Town (lovgivende)
Pretoria (administrativ)
Bloemfontein (juridisk)
Tidssone UTC+2
Areal
 – Totalt:
Rangert som nr. 25
1 219 912[a] km²
Befolkning
 – Totalt:
Rangert som nr. 25
53 675 563[b]
Bef.tetthet 44 innb./km²
HDI 0,658 (rangert som nr. 118)
Styreform Parlamentarisk demokrati
President Jacob Zuma
Offisielle språk Afrikaansengelskzuluxhosaswazindebelesør-sothonord-sothotsongatswana og venda(sørafrikansk tegnspråk er anerkjent i Grunnloven, dog ikke offisielt

Bloggg og instagram

 

Team 18/19: BiG i Sør Afrika

Bangladesh

I Bangladesh får dere arbeide på senter for kvinner som har vært i prostitusjon og utsatt for trafficking. Senteret, som ligger i hovedstaden, heter Basha og gir kvinnene mulighet for arbeid. Deres barn får undervisning og god oppfølging. Våre studenter vil jobbe i miljøet og spesielt ha mye fokus på barna. Om noen er opptatt av design og trender, er dette også mulighet å jobbe med på dette spennende stedet. Les om Basha sitt viktige arbeid her: bashaboutique.com. I tillegg får dere være med på ungdomsarbeid, disippelgrupper og miljøarbeid for internatskoleelever som går på videregående skole. I løpet av oppholdet blir det også en ca 10 dagers teamtur til India.

 

 

 

 

Bangladesh
Parlamentarisk demokrati
Hovedstad: Dhaka
Innbyggere: 164,4 millioner
Religion: Islam (sunni), hinduisme
Språk: Bangla, engelsk, urdu

 

 

 

India

Republikk
Hovedstad: New Dehli
Innbyggere: 1, 2 milliarder
Religion: Hinduisme, islam, kristendom, sikhisme, buddhisme, jainisme
Språk: Hindi, engelsk, en rekke minoritetsspråk

Fellesfag

De månedene WWW er på BiG på høsten og våren, har de forskjellige fellesfag sammen med de andre linjene. Fagene er følgende:

Troslære
Etikk
Trosforsvar
Aktuelt

Fokustid
Bibelfag
Vekst og Utvikling
Temadager

Priser

Innmeldingspenger Kr 2 000,-
Skolepenger Kr 27 500,- 
Kost og losji Kr 52 500,- 
Egenandel reiser Kr 21 000,- 
Sum totalt Kr 103 000,- 

NB Mulighet for enerom på WWW mot ekstra betaling
NB I tillegg kommer vaksiner og faglitteratur
NB Skoleåret strekker seg over 36 uker – 16 uker før jul og 20 uker etter jul.
NB Priser på turene kan variere med opptil 10%


Med forbehold om endringer på priser og reiser. 

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend her

logo1

© Bibelskolen i Grimstad