WORLD WIDE WALK

Søk nå!

Forvandlede mennesker - en forvandlet verden

Fordypning

World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som ønsker å tilbringe en lenger tid i utlandet og bety en forskjell for andre. Du får bo i et annet land, oppleve en annen kultur og få venner fra et helt annet sted. I løp av året får du lære om ulike kulturer, tverrkulturell kommunikasjon, bistandsarbeid og misjonsarbeid.
Linjen deles i team som sendes til seks forskjellige land: Cuba, Ecuador, Japan, Sør-Afrika, Thailand og Uganda. Der har du praksis innen bistand, sosialt arbeid, misjonsarbeid og barne- og ungdomsarbeid hos våre samarbeidspartnere.
Ulike praksissted har noe forskjellig fokus. Du får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og mennesker, og samtidig få bety noe for andre.

Praksis i utlandet

Fra begynnelsen av november til midten av mars har du 4,5 måneders praksis i et annet land. Du har praksis hos en av våre samarbeidspartnere der vi har kontaktpersoner som lokalt følger deg nært opp lokalt, samtidig som du også har regelmessig kontakt med lærere på Bibelskolen. Her kan du lese mer om praksisoppgavene i de forskjellige landene.I skoleåret 2022-2023 så planlegger vi å sende team til følgende land (med forbehold om at det kan bli endringer):

Året på WWW

Året på WWW begynner med ca 2 måneder på BiG der du blir forberedt på å reise ut for å bo og arbeide i et annet land. Du lærer mer om bl.a. ulike kulturer, tverrkulturell kommunikasjon, helse, teamsamarbeid, formidling, misjon og bistand. Gjennom fellesfagene bibelfag, troslære, trosforsvar, etikk, og vekst og utvikling få du fordype deg i troen og lære deg mer om Bibelen, Gud, deg selv og å følge Jesus. I løpet av høsten blir det en blåtur som har fokus på teamsamarbeid og en fellestur for hele skolen. Vi vil også dra på ulike ekskursjoner og studiebesøk i Norge.

I begynnelsen av november reiser du ut på 4,5 måneders praksis i utlandet. Her får du en lokal mentor i samarbeidsorganisasjonen som følger deg opp lokalt og både du og teamet har regelmessig kontakt med veileder på BiG.

I midten av mars kommer du tilbake til Norge og har da ca 2,5 måneder med undervisning på BiG. Her vil vi bruke tid på debrifing og samtale om det du og de andre studentene har opplevd i utlandet. Du får dele det du opplevd og lært deg med de andre studentene på skolen og i andre sammenhenger. Vi vil bruke erfaringer du opplevd i utlandet inn i undervisningen om bl.a. kulturer, interkulturell forståelse, misjon og bistand. I tillegg får du mer undervisning i fellesfagene bibelfag, troslære, trosforsvar, etikk, og vekst og utvikling. Du får også mulighet å velge et valgfag.

Turer

Skoletur
I begynnelsen av September drar vi på felles skoletur med hele hovedkullet på BiG.

Blåtur
På høsten reiser WWW på blåtur der du får utfordret deg selv og øve deg på teamsamarbeid. På denne turen får du bare vite pakkeliste og hvor lenge vi skal være borte.

WWW-turné
Etter du kommer hjem fra utlandet så får du reise til ulike steder i Norge for å formidle og dele det som du har opplevd. Det kan være i menigheter, på skoler og i organisasjoner. Det du har fått oppleve og lære er ikke bare noe du holder for deg selv, men er noe som andre kan få lære av og bli inspirert av.

Uganda

I Uganda vil dere bo på et sted som heter Bugembe, som ligger 5 min kjøring fra en av de største byene i landet, Jinja. Jinja ligger øst for hovedstaden Kampala, ca 2-3 timers kjøring med bil. Her vil dere bo på et internathjem i regi av organisasjonen Siita Nest. Det er en organisasjon som hjelper foreldreløse og vanskeligsstilte barn og ungdommer i Uganda med skolegang, mat, klær, medisiner og andre grunnleggende behov.

Oppgavene her vil være å hjelpe til på skolen med forskjellige ting, for eksempel engelskundervisning,  lære barna sanger, miljøarbeid, og oppfølging av barn som trenger det.

På internathjemmet der dere kommer til å bo bor det ca 25 barn. På ettermiddag og kveldstid blir det mulighet til være i miljøet, leke og ha aktiviteter med barna,  være med å hjelpe med lekser og være med på andaktsstund på kveldene med barna.

I tillegg til dette vil dere få være med på outreaches(utflukter) der dere reiser til et annet sted i landet og har møter og samlinger med barn og ungdommer. Dere vil få mulighet å holde andakter, lede gruppesamtaler og bety noe godt i miljøet.

                                                         

Hovedstad Kampala
Areal 241.550 km2
Befolkning 44.495.000
Største religion Kristendom

Cuba

Denne spennende kontrastfylte øya i Karibien, er kjent for fargerik, mangfoldig kultur med et rikt musikkliv. På Cuba samarbeider vi med Bibelkommisjonen på Cuba og Det Norske Bibelselskapet. Praksisoppgaver vil bli menighetsarbeid, Bibeldistribusjon gamlehjem og annet sosialt arbeid. Bosted blir før nyttår i Havanna og etter nyttår i Sancti Spiritus.

Hovedstad Havana
Areal 110 860 km²
Befolkning 11 477 459
Største religion Kristendom

Våre samarbeidspartnere: Det Norske Bibelselskapet

Blogg/Instagram

19/20
Instagram: Team Cuba
 
18/19
Instagram: BiG Cuba
 
17/18
 

Ecuador

I dette spennende søramerikanske landet har BiG samarbeid med Misjonsalliansen i storbyen Guayaquil og Normisjon i Cuenca. De første ukene er teamet i Cuenca. Da er fokus på å spanskstudier og intro til land og kultur. Praksisoppgaver i Guayaquil er undervisning på skoler i «sonen» (de fattigste områdene av byen) og sosialt arbeid på dagsenter for funksjonshemmede barn og muligens andre steder. Oppg kan være engelskundervisning, idrettsaktiviteter og annet sosialt arbeid blant barn og ungdom.

Hovedstad Quito
Areal 283 000 km²
Befolkning 15,2 millioner
Største religion Kristendom

Våre samarbeidspartnere 
Normisjon og Misjonsalliansen

Bosted

Blogg/Instagram

19/20
Instagram: Team Ecuador
 
18/19
Blogg: Team Ecuador
Instagram: 
 

Japan

Til «soloppgangens land» sender vi et team til Kobe hvor de skal jobbe sammen med Norsk Luthersk Misjonssambands utsendinger. NLM har drevet misjonsarbeid i Japan siden 1949, og er involvert i et stort menighetsbyggende arbeid i samarbeid med Vest-Japan Evangelisk-Lutherske Kirke (VJELK). Kirka har 41 menigheter og driver teologisk seminar, bibelskole, mediearbeid, leirsted og flere barnehager og skolefritidsordninger. Teamets arbeid vil være knyttet til etablerte menigheter og fellestiltak, med diakoni, studentarbeid, ungdomsarbeid og undervisning i søndagsskole og barnehage som aktuelle oppgaver.

Hovedstad Tokyo
Areal 378 000 km²
Befolkning 126 millioner
Største religion Buddisme

Bosted

Kobe er en stor havneby med ca. 1,5 mill. innbyggere. Den er en av Japans mest
internasjonale byer, og et godt sted å bo for utlendinger. NLM og VJELK har
begge sitt hovedkontor i Aotani, Kobe, og teamet vil bo i dette området, der
også Aobaen barnehage, bibelskolen (KLBI) og det teologiske seminaret (KLTS)
holder til.

 

Blogg/ Instagram

19/20
Instagram: Team Japan
 
Bloggen til teamet 18/19: Team Japan

Thailand

I Thailand samarbeider teamet med Baan Chivit Mai Foundation, og jobber med barn som bor på deres barnehjem. Samt at de har praksis på en restaurant/bakeri drevet av samme organisasjon.

Teamet bor i Chiang Rai, en by nord i Thailand. Samarbeidspartner er Baan Chivit Mai Foundation som driver to barnehjem og et bakeri/restaurant. Her skal teamet bo og jobbe på det ene barnehjemmet, samt arbeide på stiftelsens bakeri i byen. Hovedoppgaven er å vise omsorg for barna på barnehjemmet; spille fotball, spille volleyball, tegne, sosiale leker, danse, drama, leksehjelp – ja, generelt henge med kidsa! To dager i uken er det jobbing på bakeriet, med servering og hyggelige samtaler med bl.a. backpackere!

Thailand

Hovedstad Bangkok
Areal 514 000 km²
Befolkning 66,4 millioner
Største religion Buddisme

Bosted

Våre samarbeidspartnere: Baan Chivit Mai Foundation

Sør-Afrika

Til Sør-Afrika sender vi et team til øst-kysten til Port Shepstone som ligger ca 1 1/2 times kjøring sør for Durban. Samarbeidspartneren der er Norwegian Settlers Church. Det er en tverrkirkelig menighet med 2-3000 medlemmer. Kirka ble grunnlagt i 1882 av norske nybyggere, men menigheten er nå fullstendig Sør-Afrikansk, med både svarte og hvite medlemmer. Kirka har et outreach-program kalt «Genesis», og driver et utstrakt sosialt arbeid gjennom det i lokalsamfunnet. Våre studenter har hovedsakelig sitt praksis-arbeid i det programmet, og får bl.a mulighet til å jobbe i barnehage og skole, med undervisning og lek, og i skolens ferie også være involvert i «Holiday Bible School Clubs». Andre arbeidsoppg kan være matlaging, sportsaktiviteter og å lede disippelgrupper.

Hovedstad  Cape Town
Areal 1 219 912 km²
Befolkning 57,7 millioner
Bef.tetthet 44 innb./km²
President Jacob Zuma
Største religion Kristendom

Blogg og instagram

Team 19/20

Instagram: Team Sør Afrika

Team 18/19:
BiG i Sør Afrika

Fellesfag

De månedene WWW er på BiG på høsten og våren, har de forskjellige fellesfag sammen med de andre linjene. Fagene er følgende:

Troslære Fokustid
Etikk Bibelfag
Trosforsvar Vekst og Utvikling
Aktuelt Temadager

Linjeleder

Andreas Holm

Andreas er utdannet prest og har tidligere jobbet som prest i Skien og som lærer for misjonslinje på Hald internasjonale skole. Han kommer fra Sverige og har også bodd i Tanzania og USA. Andreas har et stort engasjement for misjon og er en ekte globetrotter som elsker å reise til andre land og oppdage nye kulturer.

Lærer

Olav Dørdal

Olav er utdannet prest og har tidligere jobbet endel år som det i Loddefjord kirke utenfor Bergen og i Norkirken Grimstad. Han har vokst opp i Bangladesh og har de senere årene vært på mange kortere og lengre teamturer til hovedsakelig Nepal og India.

Priser

Priser WWW skoleåret 2023/24
Innmeldingspenger Kr 2 000,-
Skolepenger, utenom innmeldingspenger Kr 25 500,-
Kost og losji Kr 61 000,-
Egenandel reiser Kr 26 000,-
Sum totalt Kr 114 500,-

I tillegg kommer kostnad for vaksiner og pensumlitteratur.

Det kan være mulig for enerom på BiG mot ekstra betaling. I utlandet er det ikke mulig med enerom.

 


Med forbehold om endringer på priser og reiser. 

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend her

logo1

Vårt mål er å hjelpe deg med å vokse som både musiker og som kristen. På musikklinja får du mulighet til å utvikle din musikk interesse og dine nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

Les mer

Idrett er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø.

Les mer

Friluft er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø.

Les mer

World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som kan tenke seg å tilbringe flere måneder utenlands i løpet av skoleåret. Linjen deles i team som får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og i fellesskap med medmennesker der.

Les mer

Har du sett kristne krympe seg i naturfagstimen når temaet er evolusjon? Eller kjent de mistenksomme blikkene fra folk rundt deg i samtale om kristen samlivsetikk? Med Veritas-linjen ønsker vi å utruste deg til en solid tro, en som tåler kritiske og nysgjerrige spørsmål og som gir grunnlag for et personlig forhold med Jesus. Gjennom relevant praksis og teori ønsker vi å utruste deg til å dele troen med andre.

Les mer

Vekst er for deg som ønsker å bli en bedre
hjelper, leder og venn i eget og andres liv
med en slitesterk tro og innsikt i eget liv og historie.

«Menneskets dypeste behov er å
bli sett, omfavnet og utfordret.»
(Erik Erikson, psykolog)

Les mer

TT er et oppfølgingsprogram for deg som vil gjøre teori om til praksis.
I løpet av året på TT skal du få erfare kjerneverdiene til BiG: Elsket - Utrustet - Sendt. Gjennom et livsnært felleskap, relevant undervisning og solid praksis vil vi ha med DEG på å bygge Guds rike.

Les mer