WORLD WIDE WALK

Søk nå!

Forvandlede mennesker - en forvandlet verden

World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som ønsker å tilbringe flere måneder utenlands i løpet av skoleåret. Linjen deles i team som sendes til 6 forskjellige land, Der er studentene i praksis hos våre samarbeidspartnere, og får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og i møte med medmennesker.

Året på World Wide Walk

4,5 måneder med forberedelse og undervisning på Bibelskolen
4,5 måneder teamopphold i et annet land (Utreise i begynnelsen av nov, hjemkomst i slutten av mars.)

Om du ønsker det, kan du kombinere det å være WWW-student med å ta 30 studiepoeng i Interkulturell kommunikasjon på NLA Gimlekollen. https://www.nla.no/studietilbud/studieprogrammer/interkulturell-kommunikasjon-erfaring/

Covid 19-oppdatering: Skoleåret 21/22 planlegger vi for at WWW-teamene reiser utenlands som planlagt i nov. Men for at det skal skje må Utenriksdepartementets reiseråd til våre land være endret innen nov, og innreiseforbud for utlendinger til samarbeidslandene våre må også være opphevet. Mtp vaksine-nyhetene i senere i tid, ser det lovende ut. Om det ikke blir utreise i nov, satser vi på at det blir utreise i januar i stedet, og da med retur til Norge i mai i stedet for mars. Om det ikke blir mulig å reise utenlands hele skoleåret (noe vi ikke tror skjer), får WWW-studentene tilbud om å flytte over på andre linjer eller være på team et sted i Norge.

Linjeleder

Karin Riska

Karin er utdannet innen kristendom, sjelesorg, religionshistorie, sosialantropologi og interkulturelt arbeid. Hun har tidligere arbeidet på Gå Ut Senteret og Bakketun fhs., og har i 5 år vært utsending for Den Evangelisk Lutherske Frikirke i Israel og Palestina. Karin er en ekte globetrotter, og liker seg spesielt godt i Midtøsten og på Cuba.

Lærer

Olav Dørdal

Olav er utdannet prest og har tidligere jobbet endel år som det i Loddefjord kirke utenfor Bergen og i Norkirken Grimstad. Han har vokst opp i Bangladesh og har de senere årene vært på mange kortere og lengre teamturer til hovedsakelig Nepal og India.

Utreiseland

Skoleåret 20/21 sender vi team til følgende land,
(med forbehold om endringer):

Uganda (Ny destinasjon)

I Uganda vil dere bo på et sted som heter Bugembe, som ligger 5 min kjøring fra en av de største byene i landet, Jinja. Jinja ligger øst for hovedstaden Kampala, ca 2-3 timers kjøring med bil. Her vil dere bo på et internathjem i regi av organisasjonen Siita Nest. Det er en organisasjon som hjelper foreldreløse og vanskeligsstilte barn og ungdommer i Uganda med skolegang, mat, klær, medisiner og andre grunnleggende behov.

Oppgavene her vil være å hjelpe til på skolen med forskjellige ting, for eksempel engelskundervisning,  lære barna sanger, miljøarbeid, og oppfølging av barn som trenger det.

På internathjemmet der dere kommer til å bo bor det ca 25 barn. På ettermiddag og kveldstid blir det mulighet til være i miljøet, leke og ha aktiviteter med barna,  være med å hjelpe med lekser og være med på andaktsstund på kveldene med barna.

I tillegg til dette vil dere få være med på outreaches(utflukter) der dere reiser til et annet sted i landet og har møter og samlinger med barn og ungdommer. Dere vil få mulighet å holde andakter, lede gruppesamtaler og bety noe godt i miljøet.

                                                         

Hovedstad Kampala
Areal 241.550 km2
Befolkning 44.495.000
Største religion Kristendom

Cuba

Denne spennende kontrastfylte øya i Karibien, er kjent for fargerik, mangfoldig kultur med et rikt musikkliv. På Cuba samarbeider vi med Bibelkommisjonen på Cuba og Det Norske Bibelselskapet. Praksisoppgaver vil bli menighetsarbeid, Bibeldistribusjon gamlehjem og annet sosialt arbeid. Bosted blir før nyttår i Havanna og etter nyttår i Sancti Spiritus.

Hovedstad Havana
Areal 110 860 km²
Befolkning 11 477 459
Største religion Kristendom

Våre samarbeidspartnere: Det Norske Bibelselskapet

Blogg/Instagram

19/20
Instagram: Team Cuba
 
18/19
Instagram: BiG Cuba
 
17/18
 

Ecuador

I dette spennende søramerikanske landet har BiG samarbeid med Misjonsalliansen i storbyen Guayaquil og Normisjon i Cuenca. De første ukene er teamet i Cuenca. Da er fokus på å spanskstudier og intro til land og kultur. Praksisoppgaver i Guayaquil er undervisning på skoler i «sonen» (de fattigste områdene av byen) og sosialt arbeid på dagsenter for funksjonshemmede barn og muligens andre steder. Oppg kan være engelskundervisning, idrettsaktiviteter og annet sosialt arbeid blant barn og ungdom.

Hovedstad Quito
Areal 283 000 km²
Befolkning 15,2 millioner
Største religion Kristendom

Våre samarbeidspartnere 
Normisjon og Misjonsalliansen

Bosted

Blogg/Instagram

19/20
Instagram: Team Ecuador
 
18/19
Blogg: Team Ecuador
Instagram: 
 

Japan

Til «soloppgangens land» sender vi et team til Kobe hvor de skal jobbe sammen med Norsk Luthersk Misjonssambands utsendinger. NLM har drevet misjonsarbeid i Japan siden 1949, og er involvert i et stort menighetsbyggende arbeid i samarbeid med Vest-Japan Evangelisk-Lutherske Kirke (VJELK). Kirka har 41 menigheter og driver teologisk seminar, bibelskole, mediearbeid, leirsted og flere barnehager og skolefritidsordninger. Teamets arbeid vil være knyttet til etablerte menigheter og fellestiltak, med diakoni, studentarbeid, ungdomsarbeid og undervisning i søndagsskole og barnehage som aktuelle oppgaver.

Hovedstad Tokyo
Areal 378 000 km²
Befolkning 126 millioner
Største religion Buddisme

Bosted

Kobe er en stor havneby med ca. 1,5 mill. innbyggere. Den er en av Japans mest
internasjonale byer, og et godt sted å bo for utlendinger. NLM og VJELK har
begge sitt hovedkontor i Aotani, Kobe, og teamet vil bo i dette området, der
også Aobaen barnehage, bibelskolen (KLBI) og det teologiske seminaret (KLTS)
holder til.

 

Blogg/ Instagram

19/20
Instagram: Team Japan
 
Bloggen til teamet 18/19: Team Japan

Thailand

I Thailand samarbeider teamet med Baan Chivit Mai Foundation, og jobber med barn som bor på deres barnehjem. Samt at de har praksis på en restaurant/bakeri drevet av samme organisasjon.

Teamet bor i Chiang Rai, en by nord i Thailand. Samarbeidspartner er Baan Chivit Mai Foundation som driver to barnehjem og et bakeri/restaurant. Her skal teamet bo og jobbe på det ene barnehjemmet, samt arbeide på stiftelsens bakeri i byen. Hovedoppgaven er å vise omsorg for barna på barnehjemmet; spille fotball, spille volleyball, tegne, sosiale leker, danse, drama, leksehjelp – ja, generelt henge med kidsa! To dager i uken er det jobbing på bakeriet, med servering og hyggelige samtaler med bl.a. backpackere!

Thailand

Hovedstad Bangkok
Areal 514 000 km²
Befolkning 66,4 millioner
Største religion Buddisme

Bosted

Våre samarbeidspartnere: Baan Chivit Mai Foundation

Sør-Afrika

Til Sør-Afrika sender vi et team til øst-kysten til Port Shepstone som ligger ca 1 1/2 times kjøring sør for Durban. Samarbeidspartneren der er Norwegian Settlers Church. Det er en tverrkirkelig menighet med 2-3000 medlemmer. Kirka ble grunnlagt i 1882 av norske nybyggere, men menigheten er nå fullstendig Sør-Afrikansk, med både svarte og hvite medlemmer. Kirka har et outreach-program kalt «Genesis», og driver et utstrakt sosialt arbeid gjennom det i lokalsamfunnet. Våre studenter har hovedsakelig sitt praksis-arbeid i det programmet, og får bl.a mulighet til å jobbe i barnehage og skole, med undervisning og lek, og i skolens ferie også være involvert i «Holiday Bible School Clubs». Andre arbeidsoppg kan være matlaging, sportsaktiviteter og å lede disippelgrupper.

Hovedstad  Cape Town
Areal 1 219 912 km²
Befolkning 57,7 millioner
Bef.tetthet 44 innb./km²
President Jacob Zuma
Største religion Kristendom

Blogg og instagram

Team 19/20

Instagram: Team Sør Afrika

Team 18/19:
BiG i Sør Afrika

Fellesfag

De månedene WWW er på BiG på høsten og våren, har de forskjellige fellesfag sammen med de andre linjene. Fagene er følgende:

Troslære Fokustid
Etikk Bibelfag
Trosforsvar Vekst og Utvikling
Aktuelt Temadager

Priser

Innmeldingspenger Kr 2 000,-
Skolepenger, inkludert innmeldingspenger Kr 31 000,-
Kost og losji Kr 52 500,-
Egenandel reiser Kr 21 000,-
Sum totalt Kr 104 000,-

NB Mulighet for enerom på WWW mot ekstra betaling (ikke mulig med enerom utenlands)
NB I tillegg kommer vaksiner og faglitteratur
NB Skoleåret strekker seg over 36 uker – 16 uker før jul og 20 uker etter jul.
NB Priser på turene kan variere med opptil 10%


Med forbehold om endringer på priser og reiser. 

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend her

logo1

Vårt mål er å hjelpe deg med å vokse som både musiker og som kristen. På musikklinja får du mulighet til å utvikle din musikk interesse og dine nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

Les mer

Idrett er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø.

Les mer

Friluft er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø.

Les mer

World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som kan tenke seg å tilbringe flere måneder utenlands i løpet av skoleåret. Linjen deles i team som får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og i fellesskap med medmennesker der.

Les mer

Har du sett kristne krympe seg i naturfagstimen når temaet er evolusjon? Eller kjent de mistenksomme blikkene fra folk rundt deg i samtale om kristen samlivsetikk? Med Veritas-linjen ønsker vi å utruste deg til en solid tro, en som tåler kritiske og nysgjerrige spørsmål og som gir grunnlag for et personlig forhold med Jesus. Gjennom relevant praksis og teori ønsker vi å utruste deg til å dele troen med andre.

Les mer

Vekst er for deg som ønsker å bli en bedre
hjelper, leder og venn i eget og andres liv
med en slitesterk tro og innsikt i eget liv og historie.

«Menneskets dypeste behov er å
bli sett, omfavnet og utfordret.»
(Erik Erikson, psykolog)

Les mer

TT er et oppfølgingsprogram for deg som vil gjøre teori om til praksis.
I løpet av året på TT skal du få erfare kjerneverdiene til BiG: Elsket - Utrustet - Sendt. Gjennom et livsnært felleskap, relevant undervisning og solid praksis vil vi ha med DEG på å bygge Guds rike.

Les mer