Bibelskolen

Veritas

En tro verdt å forsvare

Kort om Veritaslinjen

Har du latt være å si du er kristen i frykt for vanskelige spørsmål du ikke kan svare på? Eller lest bibeltekster du ikke forstår? Med Veritaslinjen ønsker vi å utruste deg til en solid tro som tåler kritiske og nysgjerrige spørsmål. Vi ønsker å basere vår tro på sannhet og legge til rette for en personlig relasjon med Jesus. Gjennom teori og praksis ønsker vi å utruste deg slik at du kan bli en fremtidig leder som frimodig kan dele troen din med andre.

Året på Veritas

Under rettsaken mot Jesus, spurte Pontius Pilatus, Hva er sannhet? (Quid est veritas?) Spørsmålet er helt avgjørende, for hvem vil vel leve på en løgn? Som kristen tror vi at Jesus lever og at Gud reiste han opp fra de døde og at dette er sant for absolutt alle mennesker. Derfor trenger vi kristne å kunne svare på spørsmål, undringer og utfordringer andre mennesker møter oss med.

Fagområder

Her følger noen av fagområdene vi er innom i løpet av året:

Teologi
Apologetikk
Samtid
Praksis 
Bibelstudier

 

Turer

Norgestur

På turen til Nord- Norge skal vi besøke ulike lags og ungdomsarbeid, vi blir med å arrangere ulike opplegg blant annet «Grill en kristen»

Utenlandstur

CALIFORNIA/TIJUANA – Studietur til USA og Mexico for å blant annet besøke noe av verdens ledende apologetikk-arbeid, drive outreach, oppleve Hollywood og Venice beach.

Blåtur

Veritas reiser på høsten på blåtur, her får du bare en pakkelisten, du vet ikke hvor du skal reise eller hva du skal gjøre. 

Samarbeidspartnere

Veritaskonferansen

Bibelskolen har et tett samarbeid med NLA Høgskolen og Laget, og sammen arrangerer de hvert år Veritaskonferansen. Det er en helg hvor alt fokus rettes mot å undersøke hva sannhet er, gjennom forkynnelse, seminarer, og samtaler. Veritaslinjen bidrar spesielt inn mot konferansen og er dermed en del av det viktige kristne apologetiske arbeidet til Veritas Norge. Internasjonale talere som Beth Grove, Ellis Potter, Andy Bannister, John Dickson og John Lennox har gjestet konferansen. En del av arbeidet til Veritas Norge er å gi ut bøker som selges på et stort bokbord under konferansen. Seminarer og ressurser fra tidligere Veritaskonferanser finner du her.

 

Veritas Events

Ønsker du trosforsvars-event på skolen eller i menigheten du tilhører? Da stiller vi opp med hele linjen, sammen med dyktige seminarholdere og talere. Vi kan arrangere foredrag, Grill en kristen eller annet. For mer informasjon, ta kontakt med linjeleder på pss@bibelskolen.no

Veritas Norge

Veritaslinjen er en del av Veritas Norge, som har som formål «å samordne og skape synergier for kristent apologetisk arbeid i Norge, ved å dele evangeliet, styrke kristne og prege kulturen. Foruten Veritaslinjen og Veritaskonferansen består arbeidet til Veritas Norge av:

  • Veritas Forlag 
  • Veritas Ressurser
  • Veritas Research Forum: inviterer fagpersoner til å levere vitenskapelige artikler for publisering i tidsskriftet Theofilos.
  • Veritasfondet: Formålet er å utvikle og utbre apologetiske kvalitetsressurser i Norge. Du kan gi på Vipps #569082

Priser

Innmeldingspenger Kr 2 000,-
Pris på enkeltrom Kr 72 000,-
Pris på dobbeltrom  Kr 61 000,-
Skolepenger, inkludert innmeldingspenger Kr 32 500,-

Linjetur

Friluft (Nepal) Kr 21 000,-
Musikk (Sør-Afrika) Kr 21 000,-
Veritas (California) Kr 21 000,-
Idrett (Bali) Kr 21 000,-
Vekst (Ecuador) Kr 21 000,-

Aktuelle turtillegg:

Israelstur
(Veritas, Vekst, Musikk, Idrett og Friluft)

Kr 23 000,-

Prisene kan endres med ca. 10%

Med forbehold om endringer på priser og reisemål. 

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend her

logo1

Linjeleder:

Per Sigve Særheim

Bilde av Per Sigve Særheim


Mobil: 984 02 568
E-post: pss@bibelskolen.no

Bilder fra Veritas-linjen