Veritas

Har du sett kristne krympe seg i naturfagstimen når temaet er evolusjon? Eller kjent de mistenksomme blikkene fra folk rundt deg i samtale om kristen samlivsetikk? Med Veritas-linjen ønsker vi å utruste deg til en solid tro, en som tåler kritiske og nysgjerrige spørsmål og som gir grunnlag for et personlig forhold med Jesus. Gjennom relevant praksis og teori ønsker vi å utruste deg til å dele troen med andre.

Norgestur

Nord-Norge – På turen til Nord- Norge skal vi besøke ulike lags og ungdomsarbeid, vi blir med å arrangere ulike opplegg blant annet «Grill en kristen»

Utenlandstur

CALIFORNIA/TIJUANA – Studietur til USA og Mexico for å blant annet besøke noe av verdens ledende apologetikk-arbeid, drive outreach, oppleve Hollywood og Venice beach.

En tro verdt å forsvare

Veritas=Sannhet

Under rettsaken mot Jesus, spurte Pontius Pilatus, Hva er sannhet? (Quid est veritas?) Spørsmålet er helt avgjørende, for hvem vil vel leve på en løgn? Som kristen tror vi at Jesus lever og at Gud oppreiste han fra de døde og at dette er sant for absolutt alle mennesker. Derfor trenger kristne å være forberedt på de spørsmål, undringer, lengsler og behov som vi møter hos seg selv og andre.

 

Fagplan

Teologi

Apologetikk

Samtid

Praksis

Bibelstudier

Samarbeidspartnere

VeritasKonferansen
Bibelskolen har siden 2013, sammen med Laget og NLA Høgskolen arrangert Veritaskonferansen. En hel dag hvor vi sette fokus på trosforsvar og de gode, nysgjerrige spørsmålene. Veritaslinjen spiller en sentral rolle i gjennomføringen av denne og vil også ta konseptet ut på turnè til andre steder i landet.

VeritasEvent
Om du kunne tenke deg en trosforsvarsevent på skolen eller i menigheten du tilhører. Da stiller vi opp med hele linjen, sammen med dyktige seminarholdere og talere. Ønsker du å vite mer, meld din interesse til linjeleder på mail, per.sigve.saerheim@normisjon.no.

Veritaslinjen vil benytte seg av mange ressurspersoner og miljøer for å tilby deg det beste. Internasjonalt vil du bli satt i kontakt med noen av de ledende miljøene innen trosforsvar og trosformidling. Nasjonalt blir Laget og NLA Høgskolen to viktige samarbeidspartnerene. Lokalt vil vi jobbe tett med ulike ungomsarbeid, men også skoler i regionen.

Fellesfag

Troslære
Etikk
Trosforsvar
Aktuelt

Fokustid
Bibelfag
Vekst og Utvikling
Temadager

Linjeleder:

Per Sigve er fra Klepp. Han har skrevet  masteroppgave i teologi på Menighetsfakultetet, der han har studert de siste 6 årene. I tillegg til presteutanningen har han også fag fra NLA Mediehøgskolen. Selv har han bakgrunn fra normisjon og har tidligere jobbet på big som skoleassistent. Foruten Teologi er House-musikk Per Sigves store lidenskap, og er for mange best kjent under navnet DJDOOM. Med sitt omgjengelige vesen og lune humor har Per Sigve vært konfransier på en rekke arrangementer og festivaler. Kombinasjonen mellom faglig tyngde og lekende humor i en person skal du lete lenge etter, derfor har også mange kalt han den perfekte linjelærer på Veritas.

Priser & kostnader

Innmeldingspenger Kr 2 000,- 
Pris på enkeltrom Kr 63 500,- 
Pris på enkeltrom m/dublett bad Kr 60 500,- 
Pris på dobbeltrom  Kr 54 000,- 
Skolepenger Kr 23 500,-

Linjetur

Veritas (California) Kr 20 000,- 

Aktuelle turtillegg:

Israelstur
(Veritas, Vekst, Musikk, Idrett & Friluftsliv)

Kr 18 000,-

Prisene kan endre med ca. 10%

Med forbehold om endringer på priser og reiser. 

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend her

logo1

© Bibelskolen i Grimstad