VEKST

Søk nå!

Personlig utvikling og sosialt arbeid

Vekst er en linje for deg som ønsker å bli en bedre
hjelper, leder og venn i eget og andres liv
med en slitesterk tro og innsikt i eget liv og historie.

«Menneskets dypeste behov er å
bli sett, omfavnet og utfordret.»
(Erik Erikson, psykolog)Utenlandstur til Ecuador

På vår to-ukers tur til Ecuador er vi turister i et land som har det meste Sør-Amerika har å by på. Vi møter sosialt arbeid i Guayaquil, en av kontinentets største og hurtigst voksende byer. Og vi ser tydelige spor av godt misjonsarbeid gjennom mange år. Det er også gøy å være sammen på kjøretur i 4000-meters høyde, i varme kilder eller på strendene ved Stillehavet, på markeder og historiske steder. Vi er faktisk midt i verden, mita del mondo!

Brothers

Vi synes organisasjonen Brothers har fine perspektiver på viktigheten av gode relasjoner blant gutter/menn. Se filmen under hvis du vil vite mer om Brothers.

Student sier

Jeg vil spesielt anbefale Vekst hvis du vil være en fremtidig leder, jobbe tett med mennesker eller generelt for å få gode relasjoner til mennesker i livet ditt! Ikke minst er linjen definitivt ikke bare for jenter, men like viktig for gutter! Jo mer jeg snakker med folk og forteller om hva vi faktisk gjør og lærer på Vekst, jo mer sier både gutter og jenter at de kunne tenke seg et år på Vekst.
Guro Høyland. Student

Filmer til ettertanke

L
o
a
d
i
n
g

Modum Bad

På Modum møter vi noe av det beste kristen-Norge har å by på. På Institutt for Sjelesorg, Modum Bad føler vi oss hjemme fra første stund. I løpet av oppholdet har vi undervisning, individualsamtaler med erfarne sjelesørgere, korte bønnestunder, gode måltider og mye gøy om kveldene. Og vi lurer hvert år på om vi kan steke like mange vafler som i fjor! Hvor det er? Ikke langt fra verdens største hoppbakke, Vikersundbakken (verdensrekord, 253,5 meter).

Turer

I tillegg har vi flere småturer:
- Retreat på Homborsund Fyr
- Hyttetur i den sørlandske skjærgård

Linjelærer

Filip Løvgren

Filip har en genuin interesse for hver student og vil gjerne bli kjent med din livshistorie, akkurat slik den er. Studentene opplever at han kombinerer dyp visdom og åndelig innsikt  med omsorg og god humor. Som bakgrunn har han mange års erfaring som sjelesørger, pastor og lærer. Han er utdannet innenfor musikk, kristendom og sjelesorg og arbeider mye med åndelig veiledning.

 

Liker seg best når lek, humor og alvor går hånd i hånd.

Visste du at?

Bilder

Innhold/Fagplan

Lede seg selv Livshistorie og selvbilde
Når livet blir vanskelig Generasjon «isolasjon»
Psykologi Sanne samtaler med læreren og hverandre
Sjelesorg og diakoni Åndelig veiledning og retreat
Natur og kropp Kommunikasjon og relasjon

Fellesfag

Troslære Fokustid
Etikk Bibelfag
Trosforsvar Vekst og utvikling
Aktuelt Temadager

Priser

Innmeldingspenger   Kr 2 000    –
Pris for enkeltrom Kr 63 500, –
Pris for enkeltrom m / dobbelt bad Kr 60 500, –
Pris for dobbeltrom Kr 54 000, –
Skolepenger Kr 23 500, –

Linjetur

Vekst (Ecuador)

NOK 20,000

Relevante turtillegg:

Israel-tur
(Veritas, Vekst, Musikk, Idrett og Friluft)

Kr 19 000, –

Prisene kan endres med ca. 10%

Med forbehold om endringer i priser og reiser.

 

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend her

 

logo1

Vårt mål er å hjelpe deg med å vokse som både musiker og som kristen. På musikklinja får du mulighet til å utvikle din musikk interesse og dine nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

Les mer

Idrett er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø.

Les mer

Friluft er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø.

Les mer

World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som kan tenke seg å tilbringe flere måneder utenlands i løpet av skoleåret. Linjen deles i team som får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og i fellesskap med medmennesker der.

Les mer

Har du sett kristne krympe seg i naturfagstimen når temaet er evolusjon? Eller kjent de mistenksomme blikkene fra folk rundt deg i samtale om kristen samlivsetikk? Med Veritas-linjen ønsker vi å utruste deg til en solid tro, en som tåler kritiske og nysgjerrige spørsmål og som gir grunnlag for et personlig forhold med Jesus. Gjennom relevant praksis og teori ønsker vi å utruste deg til å dele troen med andre.

Les mer

Vekst er for deg som ønsker å bli en bedre
hjelper, leder og venn i eget og andres liv
med en slitesterk tro og innsikt i eget liv og historie.

«Menneskets dypeste behov er å
bli sett, omfavnet og utfordret.»
(Erik Erikson, psykolog)

Les mer

TT er et oppfølgingsprogram for deg som vil gjøre teori om til praksis.
I løpet av året på TT skal du få erfare kjerneverdiene til BiG: Elsket - Utrustet - Sendt. Gjennom et livsnært felleskap, relevant undervisning og solid praksis vil vi ha med DEG på å bygge Guds rike.

Les mer