VERITAS

Søk nå!

En tro verdt å forsvare

Har du latt være å si du er kristen i frykt for vanskelige spørsmål du ikke kan svare på? Eller lest bibeltekster du ikke forstår? Med Veritas linjen ønsker vi å utruste deg til en solid tro som tåler kritiske og nysgjerrige spørsmål. Basere tro på sannhet og legge til rette for en personlig relasjon med Jesus. Gjennom teori og praksis ønsker vi å utruste deg slik at du kan bli en fremtidig leder som frimodig kan dele troen din med andre.


Norgestur

På turen til Nord- Norge skal vi besøke ulike lags og ungdomsarbeid, vi blir med å arrangere ulike opplegg blant annet «Grill en kristen»

Utenlandstur

CALIFORNIA/TIJUANA - Studietur til USA og Mexico for å blant annet besøke noe av verdens ledende apologetikk-arbeid, drive outreach, oppleve Hollywood og Venice beach.

En tro verdt å forsvare

Veritas = sannhet

Under rettsaken mot Jesus, spurte Pontius Pilatus, Hva er sannhet? (Quid est veritas?) Spørsmålet er helt avgjørende, for hvem vil vel leve på en løgn? Som kristen tror vi at Jesus lever og at Gud reiste han opp fra de døde og at dette er sant for absolutt alle mennesker. Derfor trenger vi kristne å kunne svare på spørsmål, undringer og utfordringer andre mennesker møter oss med.

Fagplan

Teologi
Apologetikk
Samtid
Praksis 
Bibelstudier

Samarbeidspartnere

Veritaskonferansen

Bibelskolen har et tett samarbeid med NLA Høgskolen og Laget, og sammen arrangerer de hvert år Veritaskonferansen. Det er en helg hvor alt fokus rettes mot å undersøke hva sannhet er, gjennom forkynnelse, seminarer, og samtaler. Veritaslinjen bidrar spesielt inn mot konferansen og er dermed en del av det viktige kristne apologetiske arbeidet til Veritas Norge. Internasjonale talere som Beth Grove, Ellis Potter, Andy Bannister, John Dickson og John Lennox har gjestet konferansen. En del av arbeidet til Veritas Norge er å gi ut bøker som selges på et stort bokbord under konferansen. Seminarer og ressurser fra tidligere Veritaskonferanser finner du her.

Veritas Events

Ønsker du trosforsvars-event på skolen eller i menigheten du tilhører? Da stiller vi opp med hele linjen, sammen med dyktige seminarholdere og talere. Vi kan arrangere foredrag, grill en kristen eller annet. For mer informasjon, ta kontakt med linjeleder på pss@bibelskolen.no

Veritas Norge

Veritaslinjen er en del av Veritas Norge, som har som formål «å samordne og skape synergier for kristent apologetisk arbeid i Norge, ved å dele evangeliet, styrke kristne og prege kulturen. Foruten Veritaslinjen og Veritaskonferansen består arbeidet til Veritas Norge av:

  • Veritas Forlag 
  • Veritas Ressurser
  • Veritas Research Forum: inviterer fagpersoner til å levere vitenskapelige artikler for publisering i tidsskriftet Theofilos.
  • Veritasfondet: Formålet er å utvikle og utbre apologetiske kvalitetsressurser i Norge. Du kan gi på Vipps #569082

Linjeleder

Per Sigve Særheim

Per Sigve er fra Klepp. Han har skrevet  masteroppgave i teologi på Menighetsfakultetet, der han har studert de siste 6 årene. I tillegg til presteutanningen har han også fag fra NLA Mediehøgskolen. Selv har han bakgrunn fra normisjon og har tidligere jobbet på big som skoleassistent. Foruten Teologi er House-musikk Per Sigves store lidenskap, og er for mange best kjent under navnet DJDOOM. Med sitt omgjengelige vesen og lune humor har Per Sigve vært konfransier på en rekke arrangementer og festivaler. Kombinasjonen mellom faglig tyngde og lekende humor i en person skal du lete lenge etter, derfor har også mange kalt han den perfekte linjelærer på Veritas.

Priser & kostnader

Innmeldingspenger Kr 2 000,-
Pris på enkeltrom Kr 68 000,-
Pris på dobbeltrom  Kr 57 500,-
Skolepenger, inkludert innmeldingspenger Kr 27 000,-
   

Linjetur

Veritas (California) Kr 20 000,- 

Aktuelle turtillegg:

Israelstur
(Veritas, Vekst, Musikk, Idrett & Friluftsliv)

Kr 19 500,-

Prisene kan endre med ca. 10%

Med forbehold om endringer på priser og reiser. 

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend her

logo1

Vårt mål er å hjelpe deg med å vokse som både musiker og som kristen. På musikklinja får du mulighet til å utvikle din musikk interesse og dine nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

Les mer

Idrett er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø.

Les mer

Friluft er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø.

Les mer

World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som kan tenke seg å tilbringe flere måneder utenlands i løpet av skoleåret. Linjen deles i team som får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og i fellesskap med medmennesker der.

Les mer

Har du sett kristne krympe seg i naturfagstimen når temaet er evolusjon? Eller kjent de mistenksomme blikkene fra folk rundt deg i samtale om kristen samlivsetikk? Med Veritas-linjen ønsker vi å utruste deg til en solid tro, en som tåler kritiske og nysgjerrige spørsmål og som gir grunnlag for et personlig forhold med Jesus. Gjennom relevant praksis og teori ønsker vi å utruste deg til å dele troen med andre.

Les mer

Vekst er for deg som ønsker å bli en bedre
hjelper, leder og venn i eget og andres liv
med en slitesterk tro og innsikt i eget liv og historie.

«Menneskets dypeste behov er å
bli sett, omfavnet og utfordret.»
(Erik Erikson, psykolog)

Les mer

TT er et oppfølgingsprogram for deg som vil gjøre teori om til praksis.
I løpet av året på TT skal du få erfare kjerneverdiene til BiG: Elsket - Utrustet - Sendt. Gjennom et livsnært felleskap, relevant undervisning og solid praksis vil vi ha med DEG på å bygge Guds rike.

Les mer