TIL TJENESTE

Søk nå!

TT er et oppfølgingsprogram for deg som vil gjøre teori om til praksis.

I løpet av året på TT skal du få erfare kjerneverdiene til BiG: Elsket – Utrustet – Sendt. Gjennom et livsnært felleskap, relevant undervisning og solid praksis vil vi ha med DEG på å bygge Guds rike.

Et år i tjeneste

Elsket - Utrustet - Sendt

BiG tilbyr et 6 ukers oppfølgingsprogram til ettåringer gjennom TT. 

Målet for TT er at studenten skal vokse personlig, som leder og som disippel, samtidig som man blir dyktiggjort til tjeneste gjennom veiledet praksis, fellesskap og undervisning.

Til Tjeneste er linja for deg som ønsker å bidra, lære og vokse som leder for barn eller ungdom. Du får tjeneste som ettåring eller på team i lokalt arbeid. Du blir fulgt opp lokalt og får undervisning, fellesskap og veiledning på BiG. Vi har ettåringer i blant annet Acta, Normisjon, Skjærgårds, Den Norske kirke, Frikirken, Pinsekirken og Misjonskirken.

Reiser

Studietur til en av Europas storbyer for å oppleve aktivt og spennende menighetsliv.

Linjeleder

Anne Mari Vadset

Anne Mari er en dame som liker å være i farta på land og til vanns. Hun er særs velutdannet gjennom mange år ved Høgskolen i Volda og Oslo, MF og på Diakonhjemmet. På jobbfronten kan hun skilte med en bakgrunn fra KRIK, Molde Fhs og Korsvoll barneskole før hun begynte som lærer på BiG høsten 2015.

Dette er en dame med ekstremt mye energi og masse positivitet. Det hun skulle mangle på teknisk kompetanse tar hun glatt igjen med lassevis av sjarm.

Fagplan

Bibelundervisning Kall og tjeneste
Barne- og ungdomsleder Retreat
Teambygging Forkynnelse
Kreativ formidling Konflikthåndtering
Disippelliv Karakterbygging
Mentoring Organisasjonsforståelse
Jesus som leder Tweens
Gudsbilde og selvbilde  

Praktisk informasjon

Hvordan legges TT opp?

TT strekker seg over to semester der deltakerne får studentstatus på BiG. TT består av følgende tre deler:

  • Undervisning 6 kurs på Bibelskolen og individuelle studiedager underveis lagt opp i samarbeid med praksisplassens behov.
  • Praksis på tjenestestedet, med lokal veileder, ca 20 – 30 uker i løpet av skoleåret.
  • Selvstudium og arbeid med prosjektoppgaver
  • Utenlandstur med besøk i levende menigheter

BiG har utarbeidet en veiledermal, som skal brukes av deltaker og veileder. Fagplanen gir en mer fyldig beskrivelse både av kurs og praksisuker.

Opptakskrav? Den som søker TT bør normalt ha ett års bibelskole eller tilsvarende utdanning, modenhet eller praktisk erfaring for å bli tatt opp som student.

Ettåringsstillingene blir annonsert av de aktuelle menighetene. Du kan også ta kontakt med linjelærer for å bli koblet mot et aktuelt arbeid.

Priser & kostnader

Innmeldingspenger Kr 2 000,-
Skolepenger Kr 14 500,-
Kost og losji kursdager Kr 11 500,-
Linjetur  Avhenger av destinasjon. Klassen avgjør, bestiller og betaler selv.

NB Studenten er i utgangspunktet ansvarlig for å dekke utgiftene, men det er naturlig at praksisplassen sørger for kost og losji under praksisukene og dekker reiseutgifter i forbindelse med kursene på BiG. Veiledende utgifter til kostpenger er kr 1 000 pr. praksisuke. Utgifter til bøker og evt. studietur kommer i tillegg.

Med forbehold om endringer på priser og reiser. 

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend her

logo1

Vårt mål er å hjelpe deg med å vokse som både musiker og som kristen. På musikklinja får du mulighet til å utvikle din musikk interesse og dine nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

Les mer

Idrett & friluft er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø. Du velger fordypning i enten idrett eller friluft.

Les mer

World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som kan tenke seg å tilbringe flere måneder utenlands i løpet av skoleåret. Linjen deles i team som får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og i fellesskap med medmennesker der.

Les mer

Har du sett kristne krympe seg i naturfagstimen når temaet er evolusjon? Eller kjent de mistenksomme blikkene fra folk rundt deg i samtale om kristen samlivsetikk? Med Veritas-linjen ønsker vi å utruste deg til en solid tro, en som tåler kritiske og nysgjerrige spørsmål og som gir grunnlag for et personlig forhold med Jesus. Gjennom relevant praksis og teori ønsker vi å utruste deg til å dele troen med andre.

Les mer

Undervisningen på Vekst vil være spesielt tilrettelagt for deg som ønsker å bruke mer av din tid som bibelskolestudent til å bli kjent med deg selv og din historie. Undervisningen berører tanker og følelser og vil kunne hjelpe deg til å bearbeide og endre ditt forhold til deg selv, dine medmennesker og ikke minst til Gud. På vekst gis det rom for vekst på personlig og åndelig plan.

Les mer

TT er et oppfølgingsprogram for deg som vil gjøre teori om til praksis.
I løpet av året på TT skal du få erfare kjerneverdiene til BiG: Elsket - Utrustet - Sendt. Gjennom et livsnært felleskap, relevant undervisning og solid praksis vil vi ha med DEG på å bygge Guds rike.

Les mer