MUSIKK (GAMMEL)

Søk nå!
Vårt mål er å hjelpe deg med å vokse som både musiker og som kristen. På musikklinja får du mulighet til å utvikle din musikk interesse og dine nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

På musikklinja på BiG ønsker vi å utvikle dine musikalske interesser og nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging. I løpet av året vil du få være på mange morsomme og lærerike opplevelser. Du kan glede deg til både studietur i Sør-Afrika, turné rundt i Norge og en stor adventskonsert i samarbeid med flinke artister og profesjonelle musikere. De siste årene har vi hatt intimkonserter og undervisning med artister som Trygve Skaug, Sigvart Dagsland, Garness, Arnold Børud og gospelmusikere fra USA.

Hva lærer du?

Vi har et stort fokus på faglig tyngde og strekker oss etter å kunne tilby gode opplegg for studenter på alle nivå og i mange forskjellige sjangre. Individuell undervisning i hovedinstrument med dyktige lærere er inkludert, og vi vil også legge til rette for undervisning i biinstrument dersom det er ønsket. Undervisningen legger vekt på samspill, låtskriving, musikkteori, og teknisk musikkproduksjon. Vi har også stor tro på å lære gjennom praksis, og bruker mye tid på å bygge opp og øve til konsertene og turnéene. I tillegg til dette, velger du også en fordypning i lovsang eller i musikkteknologi.

Fordypning

Lovsang

Lovprisning har alltid vært en stor del av kristen tro og vi tror det er både meningsfylt og bibelsk å vise Gud takknemlighet og overgivelse gjennom musikk. På musikklinja vil du lære om hva lovsang faktisk er og hvilke grunner vi har for å drive med det, og i fordypning i lovsang vil det være ekstra fokus på lovsang i praksis.


Musikkteknologi

I skolens egne musikkstudio vil studentene få praktisk opplæring i faget musikkteknologi. Her får dere lære om miksing, redigering, arrangering, oppsett av utstyr, programvare og produksjonsteknikker for innspilling. Studentene har dessuten fri tilgang til studio, så her vil man få nok av tid til å jobbe med egne prosjekter.


Studentene sier …

Marita Haugland
Hovedinstrument: Vokal

Gjennom musikklinja på BiG har jeg blitt utfordret både musikalsk og åndelig. Lærere med stor breddekunnskap og ulik bakgrunn har vært elementært for min utvikling innen områder som vokal, samspill, kor, låtskriving og musikkproduksjon. De har sett mitt potensiale, og utfordret meg på områder jeg ikke trodde jeg kunne mestre før jeg startet på BiG. Gjennom et godt, trygt og oppmuntrende fellesskap har jeg samtidig utviklet en scenetrygghet og en visshet om at Gud bruker meg i musikken – uavhengig av mine følelser og musikktekniske feil. På turné både i Norge og i Sør-Afrika har jeg sett hvordan Gud virkelig er tilstede i musikken, og hvordan det kan være livsforvandlende, både for meg selv, og for mennesker i andre kulturer og sårbare livssituasjoner.

 

Emil Simonsen
Hovedinstrument: saksofon

På musikk lærer vi oss selv bedre å kjenne som musikere og mennesker. Vi får lov å utfolde vår kreativitet til ære for vår kreative Skaper og ha det gøy i samspill med gode medelever. Man får også god undervisning på hovedinstrument tilpassa sitt nivå, og jeg, som viderekommen saksofonist, er svært fornøyd med spillelærer i Kristiansand. Dette året har hatt og kommer til å ha mye betydning for meg og resten av mitt liv. Jeg har fått mye kunnskap om Bibelen, om Gud og om meg selv. Jeg har også fått en bedre idé om hvilken betydning og hvor stor del musikken kommer til å være av livet mitt.

 

Sør-Afrika

Turné i eksotiske Sør-Afrika med opptredener og spennende besøk!

Linjeleder

Hellen Thonhaugen

Hun har mange års erfaring både som sanglærer og frilans sanger, og har jobbet ved Staffeldtsgate University College, Viken fhs, The Voice, Idol. Hun har vært dirigent og musikalsk leder for forskjellige kor, inkludert Gospel Choir Mosaic. Hellen holder stadig kurs og mesterklasser for kor og grupper rundt om i landet, og har hjertet sitt dypt forankret i gospelmusikk.
Hun ble uteksaminert fra Complete Vocal Institute, København, hvor hun studerte sangteknikk og pedagogikk. Hun har derfor med seg mange gode verktøy for å hjelpe hver enkelt sangstudent med sine individuelle utfordringer.
Hun har koret for mange artister som Madcon, Morten Abel, Jahn Teigen, Oslo Gospel Choir og andre, og deler gjerne sin erfaring fra bransjen.

Lærer

Hildegunn Garnes Reigstad

Hildegunn Garnes Reigstad har vært aktiv innen sang, låtskriving og kommunikasjon hele livet. Hun jobber som artist, låtskriver og produsent og danner sammen med tvillingsøsteren duoen Garness. Hildegunn har også lang erfaring som musiker og korist for andre artister og har turnert med blant andre Marit Larsen, Sigvart Dagsland, Odd Nordstoga og Oslo Gospel Choir. Sammen med mannen sin, Torjus Vierli, eier og driver hun musikkstudioet Bedehuset Recording Studio i et nedlagt bedehus på landsbygda utenfor Grimstad. I tillegg til sin utøvende virksomhet, er hun lovsangspastor i Norkirken Grimstad. Hun vil undervise i lovsangsledelse. 

Lærer

Morten Fossheim

Morten er frilans bassist med bakgrunn i gospel, lovsang og popmusikk. Han har undervist på flere bibelskoler og høyskoler, og han har studert utøvende rytmisk musikk ved Musikkonservatoriet i Kristiansand (UiA). Morten legger stor vekt på praksis og læring gjennom å spille. I undervisningen liker han å bruke relevant læring fra bransjen med fokus på teorien og praksis som er relevant der. Han har også jobbet som lyd- og studiotekniker. Morten vil være delaktig i både studioopplæring, bassundervisning og samspill. 

 

Gitarlærer

Petrus Bojanowski

Petrus Bojanowski – gitar: Petrus er en musiker med lang karriere i mange sammenhenger. Han elsker prog rock, jazz, klassisk, metal, world, EDM, bluegrass og egentlig all spennende musikk av god kvalitet.

Pianolærer

Pernille Galdal

Pernille Galdal – piano: Pernille er en tidligere bibelskolestudent og stipendiat i musikkavdelingen. Hun studerer for å bli musikklærer ved den rytmiske linjen på UiA-campus Kristiansand. I tillegg til studiene jobber Pernille som pianolærer ved BiG, og som permanent kordirigent og vikarorganist ved Den norske kirke.

Innhold/Fagplan

Individuell instrumental
undervisning Interaksjon
Musikkteori
Kor
Låtskriving

 

Lovsang
Musikkteknologi
Vekst og utvikling

 

Gjester

I løpet av et år på musikklinjen på BiG vil du treffe flere store og gode musikere

Priser

Innmeldingspenger

Kr 2,000, –  

Pris for enkeltrom Kr 68 000, –
Pris for dobbeltrom Kr 57 500, –
Skolepenger, inkludert innmeldingspenger Kr 27 000, –
   

Linjetur

Musikk (Sør-Afrika) NOK 20,000

Relevante turtilskudd:

Israel-tur
(Veritas, vekst, musikk, sport og friluftsliv)

Kr 19 500, –

Prisene kan endres med ca. 10%
Med forbehold om endringer i priser og reiser.

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend here

logo1

Vårt mål er å hjelpe deg med å vokse som både musiker og som kristen. På musikklinja får du mulighet til å utvikle din musikk interesse og dine nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

Les mer

Idrett er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø.

Les mer

Friluft er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø.

Les mer

World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som kan tenke seg å tilbringe flere måneder utenlands i løpet av skoleåret. Linjen deles i team som får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og i fellesskap med medmennesker der.

Les mer

Har du sett kristne krympe seg i naturfagstimen når temaet er evolusjon? Eller kjent de mistenksomme blikkene fra folk rundt deg i samtale om kristen samlivsetikk? Med Veritas-linjen ønsker vi å utruste deg til en solid tro, en som tåler kritiske og nysgjerrige spørsmål og som gir grunnlag for et personlig forhold med Jesus. Gjennom relevant praksis og teori ønsker vi å utruste deg til å dele troen med andre.

Les mer

Vekst er for deg som ønsker å bli en bedre
hjelper, leder og venn i eget og andres liv
med en slitesterk tro og innsikt i eget liv og historie.

«Menneskets dypeste behov er å
bli sett, omfavnet og utfordret.»
(Erik Erikson, psykolog)

Les mer

TT er et oppfølgingsprogram for deg som vil gjøre teori om til praksis.
I løpet av året på TT skal du få erfare kjerneverdiene til BiG: Elsket - Utrustet - Sendt. Gjennom et livsnært felleskap, relevant undervisning og solid praksis vil vi ha med DEG på å bygge Guds rike.

Les mer