Bibelskolen

Musikk

Kort om musikklinjen

Vi vil gi deg verktøyene du trenger for å kunne vokse som musiker, lovsangsleder og soul children-leder. Du vil få solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging. Vi spiller mye sammen og blir rustet til å delta på flere store og små arrangementer. Norgesturnè og Sør-Afrika er to av årets høydepunkter.

På musikklinjen kan du velge mellom tre fordypninger; Vokal, Band og Soul Children.

 

Året på musikk

På musikklinjen blir du utrustet til å bruke din musikalitet i tjeneste for Gud.

Dette skjer gjennom solid undervisning og mye praksis der vi bl.a

 • leder lovsang på konferanser
 • holder huskonserter
 • arrangerer norgesturnè og adventskonsert
 • deltar på gudstjenester
 • reiser til Sør-Afrika og blir inspirert samt spiller med de lokale
 • leder kor/synger i kor

Gjennom fagene lovsangsledelse og samspill vil du bli en tryggere musikkleder og du får praktisert det ved å delta på skolens ukentlige møter og gudstjenester. Vi samarbeider med Norkirken i Grimstad, som er skolens nærmeste nabo, hvor Hildegunn Garness Reigstad er familie- og lovsangspastor.

Faget interpretasjon har som mål å gjøre deg tryggere på scenen og i selve musikkformidlingen. Vi har uformelle minikonserter for hverandre i klassen der vi gir konstruktiv tilbakemelding på opptredenen. Vi har ofte gjesteforelesere som er spesialister innen sitt fag. Inge Andreas Jackobsen, Trygve Skaug og Sigvart Dagsland er noen av de som tidligere har undervist i låtskriving.

 

Fagområder
Her følger noen av fagområdene vi jobber med gjennom året:

 • Lovsangsledelse
 • Musikkteori og hørelære
 • Samspill
 • Lovsang i bibelen
 • Interpretasjon (musikkformidling)
 • Individuell undervisning på ditt hovedinstrument
 • Studio/musikkproduksjon
 • Musikkteknologi
 • Låtskriving

Vi har flere øvingsrom og et topp utstyrt studio som er tilgjengelig for studentene. 

Fordypning

På musikklinjen har du mulighet til å velge en av tre fordypninger. 

Vokal:

Visste du at du kan gjøre hva du vil med stemmen din uten å bli hes eller sliten? Vi gir deg verktøyene du trenger for å kunne formidle sanger akkurat slik du hører for deg i hodet, og det kreves ingen forkunnskaper. Du lærer grunnleggende god teknikk (komplett sangteknikk) slik at du behersker et større register, ulike volum, flere klangfarger, selve fremførelsen og formidlingen, blir tryggere på scenen og din egen stemme.

Undervisningen skjer i grupper, men med individuell oppfølging. Vi øver på låter til ulike oppdrag, og spiller mye sammen med bandet. Vi jobber også med samspillet og kommunikasjonen mellom band og vokalister.

Skolen har topp utstyrt musikkrom med PA, liten scene og mikrofoner.

Band:

Her får du muligheten til å spille sammen med dyktige musikere slik at du selv utvikler ditt eget potensiale til det fulle. Dere blir som band instruert av proffe musikere, og får sjansen til å fordype dere både i eget instrument, men også kunsten å spille bra sammen. Hvordan lage nye og spennende arrangementer? Hvem spiller hva når? Dette blir sentrale deler av fordypningen. Vi har topp utstyrt musikkrom med PA og en liten scene. Lydkurs i skolens musikkanlegg er selvsagt inkludert, og dere blir også lært opp i å bruke in-ear monitoring.

Soul Children:

Soul Children er Actas største barne- og ungdomsarbeid. De har vokst seg utover landets grenser og har over 300 lokale kor rundt om i hele verden. I fordypningen vil du kunne dykke enda dypere ned i Soul Children familien og komme på innsiden av konseptet. Du vil bli utrustet til å bli en leder, samt å starte og lede soul children kor. I tillegg til dette vil du delta på Soul Childrens eventer og bli kjent med lederne i bevegelsen. 

 

 

 

 

Turer

Sør-Afrika

Et av høydepunktene i løpet av året, er reisen til Sør-Afrika. Vi har base ved Norwegian settlers church litt sør for Durban, og får lov til å være hjelpere på Barnehjem for babyer, barnearbeid i slummen, music academy og mye mer. Vi deltar på lovsangen i kirka, og får lov til å bety noe for andre.

Etter en uke her, reiser vi på to dagers Safari og opplever det fantastiske dyrelivet. Kanskje vi ser «The big 5»? Vi bor på en herlig Glamping i St.Lucia, og er vi ekstra heldige ser vi flodhest i gatene på kvelden!

Siste del av turen går til Cape Town der vi opplever storbyen, går på marked, bader med pingviner, går opp til Table Mountain og ikke minst besøker District six og får et innblikk i Sør-Afrikas brutale historie.

Norgesturnè

Musikklinjen reiser på en miniturné hvor vi får øvd oss på å holde konserter og får kjenne litt på turné-livet.

              

Blåtur

På høsten reiser musikklinjen på blåtur. Da får du bare vite hva du skal pakke og hvor lenge vi skal være på tur

 

Studentene sier

 

«Jeg utviklet en visshet om at Gud bruker meg i musikken»

Marita Haugland
Hovedinstrument: Vokal

«Gjennom musikklinja på BiG har jeg blitt utfordret både musikalsk og åndelig. Lærere med stor breddekunnskap og ulik bakgrunn har vært elementært for min utvikling innen områder som vokal, samspill, kor, låtskriving og musikkproduksjon. De har sett mitt potensiale, og utfordret meg på områder jeg ikke trodde jeg kunne mestre. Gjennom et trygt og oppmuntrende fellesskap har jeg utviklet en scenetrygghet og en visshet om at Gud bruker meg i musikken – uavhengig av mine følelser og musikktekniske feil. På turné både i Norge og i Sør-Afrika har jeg sett hvordan Gud virkelig er tilstede i musikken, og hvordan det kan være livsforvandlende.»

 

«Dette året har hatt, og kommer til å ha, betydning for meg resten av livet!»

Emil Simonsen
Hovedinstrument: saksofon

På musikk lærer vi oss selv bedre å kjenne som musikere og mennesker. Vi får lov å utfolde vår kreativitet til ære for vår kreative Skaper og ha det gøy i samspill med gode medelever. Man får også god undervisning på hovedinstrument tilpassa sitt nivå, og jeg, som viderekommen saksofonist, er svært fornøyd med spillelærer i Kristiansand. Dette året har hatt og kommer til å ha betydning for meg og resten av mitt liv. Jeg har fått mye kunnskap om Bibelen, om Gud og om meg selv. Jeg har også fått en bedre idé om hvilken betydning og hvor stor del musikken kommer til å være av livet mitt.

Linjeleder:

Hellen Thonhaugen

Bilde av Hellen Thonhaugen

Hellen har utdannelse som sangpedagog i Komplett sangteknikk, og har musikkfag fra NLA Staffeldtsgate. Ho har jobbet som freelance musiker i mange år, og turnert med bl.a Madcon, Jahn Teigen og Oslo Gospel Choir. Hun har jobbet med Idol og The Voice, både som sangpedagog og med casting. Erfaringene som dirigent for Gospelkoret Mosaic, mentor for dirigenter i Soul Children-kor, samt lærer ved NLA Staffeldtsgate, er bare noe av det hun tar med seg som musikklærer ved BiG. Hun brenner for å gjøre andre gode, og legger til rette for trygge rammer med utfordringer du vokser på.
Mobil: 90513111
E-post: ht@bibelskolen.no

Bilder fra musikklinjen