Vårt mål med året er å hjelpe deg med å vokse som musiker og i troen. På musikklinja på BiG ønsker vi å utvikle dine musikalske interesser og nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

I løpet av året vil du få være på mange morsomme og lærerike opplevelser. Du kan glede deg til både studietur i Sør-Afrika, turné rundt i Norge og en stor adventskonsert i samarbeid med flinke artister og profesjonelle musikere. De siste årene har vi hatt intimkonserter og undervisning med artister som Trygve Skaug, Sigvart Dagsland, Garness, Arnold Børud og gospelmusikere fra USA.

Hva lærer du?

Vi har et stort fokus på faglig tyngde og strekker oss etter å kunne tilby gode opplegg for studenter på alle nivå og i mange forskjellige sjangre. Individuell undervisning i hovedinstrument med dyktige lærere er inkludert, og vi vil også legge til rette for undervisning i biinstrument dersom det er ønsket. Undervisningen legger vekt på samspill, låtskriving, musikkteori, og teknisk musikkproduksjon. Vi har også stor tro på å lære gjennom praksis, og bruker mye tid på å bygge opp og øve til konsertene og turnéene. I tillegg til dette, velger du også en fordypning i lovsang eller i musikkteknologi.

 

Fordypning

Lovsang

Lovprisning har alltid vært en stor del av kristen tro og vi tror det er både meningsfylt og bibelsk å vise Gud takknemlighet og overgivelse gjennom musikk. På musikklinja vil du lære om hva lovsang faktisk er og hvilke grunner vi har for å drive med det, og i fordypning i lovsang vil det være ekstra fokus på lovsang i praksis.

Musikkteknologi

I skolens egne musikkstudio vil studentene få praktisk opplæring i faget musikkteknologi. Her får dere lære om oppsett av utstyr, programvare, innspilling, redigering, miksing og mastring. Studentene har dessuten fri tilgang til studio, så her vil man få nok av tid til å jobbe med egne prosjekter.

 

Studentene sier…

Marita Haugland
Hovedinstrument: Sang

Gjennom musikklinja på BiG har jeg blitt utfordret både musikalsk og åndelig. Lærere med stor breddekunnskap og ulik bakgrunn har vært elementært for min utvikling innen områder som vokal, samspill, kor, låtskriving og musikkproduksjon. De har sett mitt potensiale, og utfordret meg på områder jeg ikke trodde jeg kunne mestre før jeg startet på BiG. Gjennom et godt, trygt og oppmuntrende fellesskap har jeg samtidig utviklet en scenetrygghet og en visshet om at Gud bruker meg i musikken – uavhengig av mine følelser og musikktekniske feil. På turné både i Norge og i Sør-Afrika har jeg sett hvordan Gud virkelig er tilstede i musikken, og hvordan det kan være livsforvandlende, både for meg selv, og for mennesker i andre kulturer og sårbare livssituasjoner.

 

Emil Simonsen
Hovedinstrument: Saksofon

På musikk lærer vi oss selv bedre å kjenne som musikere og mennesker. Vi får lov å utfolde vår kreativitet til ære for vår kreative Skaper og ha det gøy i samspill med gode medelever. Med en linjelærer som er glad i filosofi og apologetikk, og som er en god menneskekjenner, får man også litt av Vekst og Veritas med på kjøpet. Man får også god undervisning på hovedinstrument tilpassa sitt nivå, og jeg, som viderekommen saksofonist, er svært fornøyd med spillelærer i Kristiansand. Dette året har hatt og kommer til å ha mye betydning for meg og resten av mitt liv. Jeg har fått mye kunnskap om Bibelen, om Gud og om meg selv. Jeg har også fått en bedre idé om hvilken betydning og hvor stor del musikken kommer til å være av livet mitt.

Reiser

Turné i eksotiske Sør-Afrika med opptredener og spennende besøk!
Samt turné til lokale menigheter i Norge

Linjeleder

Åsmund Reksten Scheie

Åsmund er en allsidig musiker med erfaring fra de fleste sjangre – fra rock, metal og punk til årevis med lovsangsledelse, og han har gitt ut alt fra elektronisk til symfonisk musikk. I tillegg til utdanning i klassisk gitar ved Musikkonservatoriet (UiA) i Kristiansand, har han også utdanning innen teologi og filosofi ved NLA Gimlekollen. Åsmund har tidligere jobbet som ungdomspastor og brenner for at unge skal utvikle en solid relasjon med Gud gjennom hjerte, intellekt og musikk.

 

Lærer

Hildegunn Garnes Reigstad

  • Hildegunn Garnes Reigstad har drevet aktivt med sang, låtskriving og formidling hele livet. Hun arbeider som artist, låtskriver og produsent og utgjør sammen med tvillingsøsteren duoen Garness. Hildegunn har også lang erfaring som musiker og korist for andre artister og har turnert med bl.a Marit Larsen, Sigvart Dagsland, Odd Nordstoga og Oslo Gospel Choir. Sammen med mannen, Torjus Vierli, eier og driver hun musikkstudioet Bedehuset Recording Studio i et nedlagt bedehus på landsbygda utenfor Grimstad. Ved siden av den utøvende virksomheten, har hun et engasjement i Norkirken Grimstad som lovsangspastor med et stort fokus på å bygge et inspirerende og utrustende fellesskap av BiG-studenter og folk i menigheten der man sammen kan løfte opp Guds navn og søke hans ansikt gjennom den fantastiske gaven vi har fått til å uttrykke oss i musikk. Samtale, bønn og undervisning står også på agendaen. Hildegunn vil være med å lede fordypning i lovsang på musikklinja.

Lærer

Torjus Vierli

Torjus Vierli er keyboardist og produsent og er utdannet ved Musikkonservatoriet i Kristiansand (UiA). Han har samarbeidet med artister som Sigvart Dagsland, Odd Nordstoga, Garness, Marit Larsen, Carola, Morten Abel, Espen Lind og Ingebjørg Bratland. Han er engasjert som timelærer hos oss og vil være delaktig i fordypningen i musikkteknologi.

Lærer

Morten Fossheim

Morten er frilansbassist med bakgrunn fra gospel, lovsang og popmusikk. Han har undervist på flere bibelskoler og høyskoler, og han har studert utøvende rytmisk musikk ved Musikkonservatoriet i Kristiansand (UiA). Morten legger stor vekt på praksis og å lære gjennom å spille. I undervisningen liker han å bruke relevant læring fra bransjen med fokus på det av teori og praksis som er relevant der. Han har også jobbet som lyd- og studiotekniker.

Innhold/Fagplan

Kor

Musikkteori

Individualundervisnig

Hørelære

Musikkopplevelser

Kreativ formidling

Vekst

Noteskrivingskurs

Fellesfag

Troslære
Etikk
Trosforsvar
Aktuelt

Fokustid
Bibelfag
Vekst og Utvikling
Temadager

Timelærere

Geirmund-Hansen1

 

 

 

 

 

 

 

Geirmund Hansen er en låtskriver/artist fra Stavanger bosatt i Kristiansand. Underviser i hovedinstrument sang ved BIG på sjette året, har i tillegg en stilling ved KV Vennesla. Geirmund har bred musikalsk bakgrunn fra forskjellige kor, oppsetninger, band og stilarter. Er vokalist i bandet Rendezvous Point som turnerer i den vide verden og gjør konserter land og strand som solo-artist og event-sanger. Jobber da mest med Bryggebandet (krs) og Need Music (oslo) Geirmund er opptatt av å ta vare på sanggleden og se hver enkelt elev sitt potensiale. Man skal dyrke frem sin egen stemme og, på alle nivåer, være tilfreds med sin egen musikalitet.

Geirmund har utdannelse i rytmisk vokal, faglærer fra Rytmisk musikk-konservatorium ved Universitetet i Agder.

 

 

Petrus Bojanowski – gitar: Petrus er en musiker med lang fartstid i mange sammenhenger. Han elsker progrock, jazz, klassisk, metal, world, EDM, bluegrass og egentlig all spennende musikk av god kvalitet.

 

 

 

 

 

 

 

Pernille Galdal – piano: Pernille er tidligere bibelskolestudent og stipendiat på musikklinja. Hun studerer til å bli musikklærer ved rytmisk linje på UiA campus Kristiansand. I tillegg til studiet jobber Pernille som pianopedagog på BiG, og som fast kordirigent og vikarorganist i Den Norske Kirke. 

Gjester

I løpet av et år på musikklinjen på BiG vil du treffe flere store og gode musikere

Priser & kostnader

Innmeldingspenger Kr 2 000,- 
Pris på enkeltrom Kr 63 500,- 
Pris på enkeltrom m/dublett bad Kr 60 500,- 
Pris på dobbeltrom  Kr 54 000,- 
Skolepenger Kr 23 500,-

Linjetur

Musikk (Sør-Afrika) Kr 20 000,- 

Aktuelle turtillegg:

Israelstur
(Veritas, Vekst, Musikk, Idrett & Friluftsliv)

Kr 18 000,-

Prisene kan endre med ca. 10%

Med forbehold om endringer på priser og reiser. 

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend her

logo1

© Bibelskolen i Grimstad