Vårt mål er å hjelpe deg med å vokse som både musiker og som kristen. På musikklinja får du mulighet til å utvikle din musikk interesse og dine nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

Året består av mange morsomme og lærerike opplevelser. Du kan glede deg til studietur til Sør-Afrika, turné i Norge og en mengde muligheter til å spille musikk både i konsert- og lovsangssettinger. De siste årene har vi hatt intimkonserter og undervisning med artister som Trygve Skaug, Sigvart Dagsland, Garness, Arnold Børud og gospelmusikere fra USA.

Hva lærer du?

Vi har et stort fokus på faglig tyngde og strekker oss langt for å kunne tilby tilpassede opplegg for studenter på ulike ferdighetsnivåer og innen ulike sjangre. Alle studenter får individuell undervisning i ett hovedinstrument, og vi legger til rette for undervisning i ett biinstrument dersom det er ønskelig. Linjefagsundervisningen legger vekt på samspill, låtskriving, musikkteori, og teknisk musikkproduksjon. Vi har stor tro på å lære gjennom praksis, og gir derfor mye rom til å utøve musikk i timene. I tillegg til dette, velger du også en fordypning i lovsang eller i musikkteknologi.

Fordypning

Lovsang

Lovprisning har alltid vært en stor del av kristen tro og vi tror det er både meningsfylt og bibelsk å vise Gud takknemlighet og overgivelse gjennom musikk. På musikklinja vil du lære om hva lovsang faktisk er og hvilke grunner vi har for å drive med det, og i fordypning i lovsang vil det være ekstra fokus på lovsang i praksis.


Musikkteknologi

I skolens eget musikkstudio vil studentene få praktisk opplæring i faget musikkteknologi. Her får en lære om oppsett av utstyr, programvare, innspilling, redigering, miksing og mastring. Studentene har dessuten fri tilgang til studio, så her vil man få nok av tid til å jobbe med egne prosjekter.


Studentene sier…

Marita Haugland
Hovedinstrument: Sang

Gjennom musikklinja på BiG har jeg blitt utfordret både musikalsk og åndelig. Lærere med stor breddekunnskap og ulik bakgrunn har vært elementært for min utvikling innen områder som vokal, samspill, kor, låtskriving og musikkproduksjon. De har sett mitt potensiale, og utfordret meg på områder jeg ikke trodde jeg kunne mestre før jeg startet på BiG. Gjennom et godt, trygt og oppmuntrende fellesskap har jeg samtidig utviklet en scenetrygghet og en visshet om at Gud bruker meg i musikken – uavhengig av mine følelser og musikktekniske feil. På turné både i Norge og i Sør-Afrika har jeg sett hvordan Gud virkelig er tilstede i musikken, og hvordan det kan være livsforvandlende, både for meg selv, og for mennesker i andre kulturer og sårbare livssituasjoner.

 

Emil Simonsen
Hovedinstrument: Saksofon

På musikk lærer vi oss selv bedre å kjenne som musikere og mennesker. Vi får lov å utfolde vår kreativitet til ære for vår kreative Skaper og ha det gøy i samspill med gode medelever. Med en linjelærer som er glad i filosofi og apologetikk, og som er en god menneskekjenner, får man også litt av Vekst og Veritas med på kjøpet. Man får også god undervisning på hovedinstrument tilpassa sitt nivå, og jeg, som viderekommen saksofonist, er svært fornøyd med spillelærer i Kristiansand. Dette året har hatt og kommer til å ha mye betydning for meg og resten av mitt liv. Jeg har fått mye kunnskap om Bibelen, om Gud og om meg selv. Jeg har også fått en bedre idé om hvilken betydning og hvor stor del musikken kommer til å være av livet mitt.

Reiser

Turné i eksotiske Sør-Afrika med opptredener og spennende besøk!
Samt turné til lokale menigheter i Norge

Linjeleder

Torbjørn Brennum

Lærer

Hildegunn Garnes Reigstad

Hildegunn Garnes Reigstad har drevet aktivt med sang, låtskriving og formidling hele livet. Hun arbeider som artist, låtskriver og produsent og utgjør sammen med tvillingsøsteren duoen Garness. Hildegunn har også lang erfaring som musiker og korist for andre artister og har turnert med bl.a Marit Larsen, Sigvart Dagsland, Odd Nordstoga og Oslo Gospel Choir. Sammen med mannen, Torjus Vierli, eier og driver hun musikkstudioet Bedehuset Recording Studio i et nedlagt bedehus på landsbygda utenfor Grimstad. Ved siden av den utøvende virksomheten, har hun et engasjement i Norkirken Grimstad som lovsangspastor med et stort fokus på å bygge et inspirerende og utrustende fellesskap av BiG-studenter og folk i menigheten der man sammen kan løfte opp Guds navn og søke hans ansikt gjennom den fantastiske gaven vi har fått til å uttrykke oss i musikk. Samtale, bønn og undervisning står også på agendaen. Hildegunn vil være med å lede fordypning i lovsang på musikklinja.

Lærer

Torjus Vierli

Torjus Vierli er keyboardist og produsent og er utdannet ved Musikkonservatoriet i Kristiansand (UiA). Han har samarbeidet med artister som Sigvart Dagsland, Odd Nordstoga, Garness, Marit Larsen, Carola, Morten Abel, Espen Lind og Ingebjørg Bratland. Han er engasjert som timelærer hos oss og vil være delaktig i fordypningen i musikkteknologi.

Lærer

Morten Fossheim

Morten er frilansbassist med bakgrunn fra gospel, lovsang og popmusikk. Han har undervist på flere bibelskoler og høyskoler, og han har studert utøvende rytmisk musikk ved Musikkonservatoriet i Kristiansand (UiA). Morten legger stor vekt på praksis og å lære gjennom å spille. I undervisningen liker han å bruke relevant læring fra bransjen med fokus på det av teori og praksis som er relevant der. Han har også jobbet som lyd- og studiotekniker.

Innhold/Fagplan

Individuell instrumentalundervisning
Samspill
Musikkteori og hørelære
Kor
Låtskriving

Lovsang
Musikkteknologi
Vekst og utvikling

Fellesfag

Troslære
Etikk
Trosforsvar
Aktuelt
Fokustid
Bibelfag
Vekst og Utvikling
Temadager

Timelærere

Hellen Thonhaugen har vokalundervisningen på BiG. Hun har mange års erfaring både som sangpedagog og freelance sanger, og har bl.a jobbet på Høgskolen i Staffeldtsgate, Viken fhs, The Voice, Idol. Hun har vært dirigent og musikalsk leder for ulike kor, deriblant Gospelkoret Mosaic. Hellen holder stadig kurs og Master Classes for kor og grupper rundt om i landet, og har hjertet sitt dypt forankret i gospelmusikken.
Utdannelsen har hun fra Complete Vocal Institute, København, der hun har studert sangteknikk og pedagogikk. Hun har derfor med seg mange gode verktøy for å hjelpe hver enkelt sangelev med sine individuelle utfordringer.
Hun har koret for mange artister som Madcon, Morten Abel, Jahn Teigen, Oslo Gospel Choir m.fl, og er glad for å kunne dele sin erfaring fra bransjen.

Petrus Bojanowski – gitar:Petrus er en musiker med lang fartstid i mange sammenhenger. Han elsker progrock, jazz, klassisk, metal, world, EDM, bluegrass og egentlig all spennende musikk av god kvalitet.

Pernille Galdal – piano: Pernille er tidligere bibelskolestudent og stipendiat på musikklinja. Hun studerer til å bli musikklærer ved rytmisk linje på UiA campus Kristiansand. I tillegg til studiet jobber Pernille som pianopedagog på BiG, og som fast kordirigent og vikarorganist i Den Norske Kirke. 

Gjester

I løpet av et år på musikklinjen på BiG vil du treffe flere store og gode musikere

Priser

Innmeldingspenger Kr 2 000,-
Pris på enkeltrom Kr 63 500,-
Pris på enkeltrom m/dublett bad Kr 60 500,-
Pris på dobbeltrom  Kr 54 000,-
Skolepenger Kr 23 500,-

Linjetur

Musikk (Sør-Afrika) Kr 20 000,-

Aktuelle turtillegg:

Israelstur
(Veritas, Vekst, Musikk, Idrett & Friluftsliv)

Kr 19 000,-

Prisene kan endre med ca. 10%
Med forbehold om endringer på priser og reiser. 

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend her

logo1

Vårt mål er å hjelpe deg med å vokse som både musiker og som kristen. På musikklinja får du mulighet til å utvikle din musikk interesse og dine nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

Les mer

Idrett & friluft er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø. Du velger fordypning i enten idrett eller friluft.

Les mer

World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som kan tenke seg å tilbringe flere måneder utenlands i løpet av skoleåret. Linjen deles i team som får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og i fellesskap med medmennesker der.

Les mer

Har du sett kristne krympe seg i naturfagstimen når temaet er evolusjon? Eller kjent de mistenksomme blikkene fra folk rundt deg i samtale om kristen samlivsetikk? Med Veritas-linjen ønsker vi å utruste deg til en solid tro, en som tåler kritiske og nysgjerrige spørsmål og som gir grunnlag for et personlig forhold med Jesus. Gjennom relevant praksis og teori ønsker vi å utruste deg til å dele troen med andre.

Les mer

Undervisningen på Vekst vil være spesielt tilrettelagt for deg som ønsker å bruke mer av din tid som bibelskolestudent til å bli kjent med deg selv og din historie. Undervisningen berører tanker og følelser og vil kunne hjelpe deg til å bearbeide og endre ditt forhold til deg selv, dine medmennesker og ikke minst til Gud. På vekst gis det rom for vekst på personlig og åndelig plan.

Les mer

TT er et oppfølgingsprogram for deg som vil gjøre teori om til praksis.
I løpet av året på TT skal du få erfare kjerneverdiene til BiG: Elsket - Utrustet - Sendt. Gjennom et livsnært felleskap, relevant undervisning og solid praksis vil vi ha med DEG på å bygge Guds rike.

Les mer