Vårt mål er å hjelpe deg med å vokse som både musiker og som kristen. På musikklinja får du mulighet til å utvikle din musikk interesse og dine nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

Året består av mange morsomme og lærerike opplevelser. Du kan se frem til en studietur til Sør-Afrika, en tur i Norge og mange muligheter til å spille musikk i både konsert- og gudstjenestesett. De siste årene har vi hatt intime konserter og undervisning med artister som Trygve Skaug, Sigvart Dagsland, Garness, Arnold Børud og gospelmusikere fra USA.

Hva lærer du?

Vi har et sterkt fokus på akademisk vekt og strekker oss langt for å kunne tilby tilpassede programmer for studenter på forskjellige ferdighetsnivåer og i forskjellige sjangre. Alle studenter får individuell undervisning i ett hovedinstrument, og vi arrangerer undervisning i ett sekundært instrument hvis ønskelig. Linjefagundervisningen legger vekt på interaksjon, låtskriving, musikkteori og teknisk musikkproduksjon. Vi har stor tro på å lære gjennom praksis, og gir derfor mye plass til å øve på musikk i timene. I tillegg til dette velger du også en spesialisering i lovsang eller i musikkteknologi.

Fordypning

Lovsang

Lovsang har alltid vært en stor del av den kristne troen, og vi tror det er både meningsfylt og bibelsk å vise Gud takknemlighet og overgivelse gjennom musikk. I musikkavdelingen vil du lære om hva lovsang faktisk er og hvilke grunner vi har for å gjøre det, og i dybden i lovsang vil det være ekstra fokus på lovsang i praksis.


Musikkteknologi

I skolens eget musikkstudio vil studentene få praktisk opplæring i faget musikkteknologi. Her lærer du om å sette opp utstyr, programvare, innspilling, redigering, miksing og mestring. Studentene har også gratis tilgang til studioet, så her får du god tid til å jobbe med dine egne prosjekter.


Studentene sier …

Marita Haugland
Hovedinstrument: Vokal

Gjennom musikklinjen på BiG har jeg blitt utfordret både musikalsk og åndelig. Lærere med stor kunnskapsbredde og ulik bakgrunn har vært grunnleggende for min utvikling innen områder som vokal, interaksjon, kor, låtskriving og musikkproduksjon. De har sett potensialet mitt, og utfordret meg på områder jeg ikke trodde jeg kunne mestre før jeg begynte på BiG. Gjennom et godt, trygt og oppmuntrende fellesskap har jeg samtidig utviklet en scenesikkerhet og en visshet om at Gud bruker meg i musikk – uavhengig av følelser og musikktekniske feil. På tur både i Norge og i Sør-Afrika har jeg sett hvordan Gud virkelig er til stede i musikk, og hvordan det kan være livsforandrende, både for meg selv og for mennesker i andre kulturer og sårbare livssituasjoner.

 

Emil Simonsen
Hovedinstrument: saksofon

På musikk lærer vi oss selv bedre å kjenne som musikere og mennesker. Vi får lov å utfolde vår kreativitet til ære for vår kreative Skaper og ha det gøy i samspill med gode medelever. Med en linjelærer som er glad i filosofi og apologetikk, og som er en god menneskekjenner, får man også litt av Vekst og Veritas med på kjøpet. Man får også god undervisning på hovedinstrument tilpassa sitt nivå, og jeg, som viderekommen saksofonist, er svært fornøyd med spillelærer i Kristiansand. Dette året har hatt og kommer til å ha mye betydning for meg og resten av mitt liv. Jeg har fått mye kunnskap om Bibelen, om Gud og om meg selv. Jeg har også fått en bedre idé om hvilken betydning og hvor stor del musikken kommer til å være av livet mitt.

 

Reiser

Turné i eksotiske Sør-Afrika med opptredener og spennende besøk!
Samt turné til lokale menigheter i Norge

Linjeleder

Torbjørn Brennum

Lærer

Hildegunn Garnes Reigstad

Hildegunn Garnes Reigstad har vært aktiv innen sang, låtskriving og kommunikasjon hele livet. Hun jobber som artist, låtskriver og produsent og danner sammen med tvillingsøsteren duoen Garness. Hildegunn har også lang erfaring som musiker og korist for andre artister og har turnert med blant andre Marit Larsen, Sigvart Dagsland, Odd Nordstoga og Oslo Gospel Choir. Sammen med mannen sin, Torjus Vierli, eier og driver hun musikkstudioet Bedehuset Recording Studio i et nedlagt bedehus på landsbygda utenfor Grimstad. I tillegg til sin utøvende virksomhet, har hun en forpliktelse til Norkirken Grimstad som en tilbedelsespastor med sterkt fokus på å bygge et inspirerende og utstyre samfunn av BiG-studenter og mennesker i menigheten hvor du kan løfte Guds navn og søke ansiktet hans gjennom det . fantastisk gave vi har fått for å uttrykke oss i musikk. Samtale, bønn og undervisning er også på dagsorden. Hildegunn vil lede spesialiseringen i lovsang i musikklinjen.

Lærer

Torjus Vierli

Torjus Vierli er keyboardist og produsent og er utdannet ved Musikkonservatoriet i Kristiansand (UiA). Han har samarbeidet med artister som Sigvart Dagsland, Odd Nordstoga, Garness, Marit Larsen, Carola, Morten Abel, Espen Lind og Ingebjørg Bratland. Han er engasjert som lærer på deltid hos oss og vil være involvert i spesialiseringen innen musikkteknologi.

Lærer

Morten Fossheim

Morten er frilans bassist med bakgrunn i gospel, lovsang og popmusikk. Han har undervist på flere bibelskoler og høyskoler, og han har studert utøvende rytmisk musikk ved Musikkonservatoriet i Kristiansand (UiA). Morten legger stor vekt på praksis og læring gjennom å spille. I undervisningen liker han å bruke relevant læring fra bransjen med fokus på teorien og praksis som er relevant der. Han har også jobbet som lyd- og studiotekniker.

 

Innhold/Fagplan

Individuell instrumental
undervisning Interaksjon
Musikkteori og auditiv teori
Kor
Sangskriving

lovsang
Musikkteknologi
Vekst og utvikling

 

Fellesfag

Lære om tro
Etikk-tro
Forsvar
Nyheter
Fokustid
Bibelfag
Vekst og utvikling
Temadager

Timelærere

Hellen Thonhaugen har vokaltimer på BiG. Hun har mange års erfaring både som sanglærer og frilans sanger, og har jobbet ved Staffeldtsgate University College, Viken fhs, The Voice, Idol. Hun har vært dirigent og musikalsk leder for forskjellige kor, inkludert Gospel Choir Mosaic. Hellen holder stadig kurs og mesterklasser for kor og grupper rundt om i landet, og har hjertet sitt dypt forankret i gospelmusikk.
Hun ble uteksaminert fra Complete Vocal Institute, København, hvor hun studerte sangteknikk og pedagogikk. Hun har derfor med seg mange gode verktøy for å hjelpe hver enkelt sangstudent med sine individuelle utfordringer.
Hun har koret for mange artister som Madcon, Morten Abel, Jahn Teigen, Oslo Gospel Choir og andre, og deler gjerne sin erfaring fra bransjen.

Petrus Bojanowski – gitar: Petrus er en musiker med lang karriere i mange sammenhenger. Han elsker prog rock, jazz, klassisk, metal, world, EDM, bluegrass og egentlig all spennende musikk av god kvalitet.

Pernille Galdal – piano: Pernille er en tidligere bibelskolestudent og stipendiat i musikkavdelingen. Hun studerer for å bli musikklærer ved den rytmiske linjen på UiA-campus Kristiansand. I tillegg til studiene jobber Pernille som pianolærer ved BiG, og som permanent kordirigent og vikarorganist ved Den norske kirke.

Gjester

I løpet av et år på musikklinjen på BiG vil du treffe flere store og gode musikere

Priser

Innmeldingspenger NOK 2,000
Pris for enkeltrom Kr 63 500, –
Pris for enkeltrom m / dobbelt bad Kr 60 500, –
Pris for dobbeltrom Kr 54 000, –
Skolepenger Kr 23 500, –

Linjetur

Musikk (Sør-Afrika) NOK 20,000

Relevante turtilskudd:

Israel-tur
(Veritas, vekst, musikk, sport og friluftsliv)

Kr 19 000, –

Prisene kan endres med ca. 10%
Med forbehold om endringer i priser og reiser.

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend here

logo1

Vårt mål er å hjelpe deg med å vokse som både musiker og som kristen. På musikklinja får du mulighet til å utvikle din musikk interesse og dine nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

Les mer

Idrett & friluft er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø. Du velger fordypning i enten idrett eller friluft.

Les mer

World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som kan tenke seg å tilbringe flere måneder utenlands i løpet av skoleåret. Linjen deles i team som får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og i fellesskap med medmennesker der.

Les mer

Har du sett kristne krympe seg i naturfagstimen når temaet er evolusjon? Eller kjent de mistenksomme blikkene fra folk rundt deg i samtale om kristen samlivsetikk? Med Veritas-linjen ønsker vi å utruste deg til en solid tro, en som tåler kritiske og nysgjerrige spørsmål og som gir grunnlag for et personlig forhold med Jesus. Gjennom relevant praksis og teori ønsker vi å utruste deg til å dele troen med andre.

Les mer

Undervisningen på Vekst vil være spesielt tilrettelagt for deg som ønsker å bruke mer av din tid som bibelskolestudent til å bli kjent med deg selv og din historie. Undervisningen berører tanker og følelser og vil kunne hjelpe deg til å bearbeide og endre ditt forhold til deg selv, dine medmennesker og ikke minst til Gud. På vekst gis det rom for vekst på personlig og åndelig plan.

Les mer

TT er et oppfølgingsprogram for deg som vil gjøre teori om til praksis.
I løpet av året på TT skal du få erfare kjerneverdiene til BiG: Elsket - Utrustet - Sendt. Gjennom et livsnært felleskap, relevant undervisning og solid praksis vil vi ha med DEG på å bygge Guds rike.

Les mer