FRILUFT

Søk nå!
På friluftslinjen vil du få utforske, nyte og lære om Guds fantastiske skaperverk! Et godt klassemiljø og fellesskap bygges gjennom turer til fjells og til sjøs, idrettsaktiviteter og ikke minst over stemningsfulle kvelder rundt bålet. Bibelskolen er lokalisert i fantastiske omgivelser midt i skjærgården i Grimstad, noe som innbyr til aktivitet. På friluft vil du oppdage mer av utelivets mange skatter!

 

 

 

Friluft

Friluftsliv er et praktisk fag med fokus på læring gjennom erfaring. Naturen rundt Bibelskolen byr i seg selv på utrolig mange flotte opplevelser. Blant annet prøver vi oss på:

 • Padling (inkl våttkort)
 • Klatring (inkl topptaukort)
 • Seiling 
 • Solodøgn
 • Kajakktur
 • terrengsykkel
 • Via Ferrata
 • Bygge og bo i snøen
 • «Friluft på villspor»
 • «Survival-døgn»
 • Orreleiktur
 • Matlaging på bål
 • Fjelltur både høst og vinter
 • Førstehjelp
 • Skitur med idrett til Hemsedal
 • 14 dagers utenlandstur til Sør Afrika 

Turer

Hemsedal

I slutten av januar reiser Idrett&Friluft til Hemsedal og besøker Hemsedal høyfjellsenter. Med flere dager i bakken og artige aktiviteter som hundekjøring, isklatring, kiting og langrenn er absolutt denne turen et av høydepunktene i løpet av året. 

Blåtur

På høsten reiser Friluft på blåtur, på denne turen får du bare vite pakkeliste og hvor lenge vi skal være borte. 

Hemsedal

Utenlandstur til Sør Afrika

Friluft - Sør-Afrika og Lesotho
I Sør-Afrika er hele verden samlet i et land, og dit drar friluftsklassen. Landet har enorme naturrikdommer! Det blir surfing, fjellturer og grottetur, safari og ville dyr, samt en magisk ridetur i fjellandet Lesotho. Høydepunktet er allikevel å besøke misjonsprosjektet og barnehjemmet, "Khula" og være med å hjelpe her, samt møte med mennesker som vil sette spor i oss.

Bilder fra turer

Lærer

Ingrid Bøylestad Landa

Priser og Kostnader

Innmeldingspenger Kr 2 000,-
Pris på enkeltrom Kr 68 000,-
Pris på dobbeltrom  Kr 57 500,-
Skolepenger, inkludert innmeldingspenger Kr 27 000,-
   

Linjetur

Friluft (Nepal eller Sør Afrika) Kr 20 000,-

Aktuelle turtillegg:

Israelstur
(Veritas, Vekst, Musikk, Idrett & Friluftsliv)

Kr 19 500,-

Prisene kan endre med ca. 10%

Med forbehold om endringer på priser og reiser. 

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend her

logo1

Vårt mål er å hjelpe deg med å vokse som både musiker og som kristen. På musikklinja får du mulighet til å utvikle din musikk interesse og dine nådegaver gjennom solid undervisning, utfordrende oppgaver og tett oppfølging.

Les mer

Idrett er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø.

Les mer

Friluft er linja for deg som liker å være i bevegelse både inne og ute. Det spiller ingen rolle om du har mye eller lite erfaring. Vi garanterer et spennende og utfordrende år, med nye opplevelser og et herlig klassemiljø.

Les mer

World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som kan tenke seg å tilbringe flere måneder utenlands i løpet av skoleåret. Linjen deles i team som får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og i fellesskap med medmennesker der.

Les mer

Har du sett kristne krympe seg i naturfagstimen når temaet er evolusjon? Eller kjent de mistenksomme blikkene fra folk rundt deg i samtale om kristen samlivsetikk? Med Veritas-linjen ønsker vi å utruste deg til en solid tro, en som tåler kritiske og nysgjerrige spørsmål og som gir grunnlag for et personlig forhold med Jesus. Gjennom relevant praksis og teori ønsker vi å utruste deg til å dele troen med andre.

Les mer

Vekst er for deg som ønsker å bli en bedre
hjelper, leder og venn i eget og andres liv
med en slitesterk tro og innsikt i eget liv og historie.

«Menneskets dypeste behov er å
bli sett, omfavnet og utfordret.»
(Erik Erikson, psykolog)

Les mer

TT er et oppfølgingsprogram for deg som vil gjøre teori om til praksis.
I løpet av året på TT skal du få erfare kjerneverdiene til BiG: Elsket - Utrustet - Sendt. Gjennom et livsnært felleskap, relevant undervisning og solid praksis vil vi ha med DEG på å bygge Guds rike.

Les mer