World Wide Walk

Ta opp ditt pass og følg meg!
World Wide Walk er for den eventyrlystne globetrotteren som kan tenke seg å tilbringe flere måneder utenlands i løpet av skoleåret. Linjen deles i team som får spennende og lærerike opplevelser i møte med andre kulturer og i fellesskap med medmennesker der.

Året på World Wide Walk

4,5 måneder med forberedelse og undervisning på Bibelskolen
4,5 måneder teamopphold i et annet land

Linjeleder

Karin Riska

Karin er utdannet innen kristendom, sjelesorg, religionshistorie og sosialantropologi. Hun har tidligere arbeidet på Gå Ut Senteret og Bakketun fhs., og har i 5 år vært utsending for Den Evangelisk Lutherske Frikirke til Israel og de palestinske områdene. Karin er en ekte globetrotter, og liker seg spesielt godt i Midtøsten.


Elevkommentar
Hadde vi ikke visst bedre, hadde vi trodd hun var fra Midtøsten.

Utreiseland

Skoleåret 17/18 sender vi team til følgende land,
(med forbehold om endringer):

Libanon

Opplev det mangfoldige, spennende, flerkulturelle og vakre Midtøsten sammen med Stefanusalliansens dyktige partner i Beirut, Libanon!

Teamet skal bo i Beirut, hovedstaden i Libanon, hvor de skal jobbe i en menighet. Praksisoppgavene der blir hovedsakelig blant syriske og irakiske flyktninger. Teamets praksisoppgaver er menighetsarbeid, sosialt arbeid og undervisning. Det er muligheter både for praktiske oppgaver, undervisning, lek og annet omsorgsarbeid. Teamet skal bl.a hjelpe til på en skole som menigheten driver for flyktninger.

Libanon 

Hovedstad Beirut
Areal 10 400 km²
Folketall 4,12 millioner
Største religion

Islam 45%
Kristne

Våre samarbeidspartnere: Stefanusalliansen

Cuba

Denne spennende kontrastfylte øya i Karibien, er kjent for fargerik, mangfoldig kultur med et rikt musikkliv. På Cuba samarbeider vi med Bibelkommisjonen på Cuba og Det Norske Bibelselskapet. Praksisoppgaver vil bli menighetsarbeid, Bibeldistribusjon, samt sang og musikkarbeid.

Flag_of_Cuba.svg

Hovedstad Havana
Areal 110 860 km²
Befolkning 11 477 459
Største religion Romersk-Katolsk Kristendom

Våre samarbeidspartnere: Det Norske Bibelselskapet og Soul Children.

Ecuador

I dette spennende søramerikanske landet har BiG samarbeid med Misjonsalliansen i storbyen Guayaquil. Praksisoppgaver her er undervisning på skoler i "sonen" (de fattigste områdene av byen) og sosialt arbeid på dagsenter for funksjonshemmede barn og muligens andre steder. Oppg kan være engelskundervisning, idrettsaktiviteter og annet sosialt arbeid blant barn og ungdom.

Flag_of_Ecuador

Hovedstad Quito
Areal 283 000 km²
Befolkning 15,2 millioner
Største religion Kristendom

Våre samarbeidspartnere 
Normisjon og Misjonsalliansen

Bosted

Japan

Til «soloppgangens land» planlegger vi i samarbeid med Global Mission Center (GMC) og Den Evangelisk Lutherske Frikirke å sende 2 team kommende skoleår.

Teamet skal til storbyen Nagoya, som er fjerde største by i Japan med 2,2 millioner innbyggere omringet av flere andre storbyer som til sammen tilsvarer 11 millioner mennesker. Samarbeidspartner der er Den Evangelisk Lutherske Frikirke som har 5 misjonærer i Nagoya. Du kommer til å jobbe med evangelisering blant unge, arbeid blant uteliggere, og vil bli knyttet til andre ungdomsrettede ministries via våre kontakter i Nagoya.

Skjermbilde 2015-10-20 kl. 15.02.15

Hovedstad Tokyo
Areal 378 000 km²
Befolkning 126 millioner
Største religion Buddismen
1% Kristne

Bosted

Vår samarbeidspartner: Den Evangelisk Lutherske Frikirke.

Thailand

I Thailand samarbeider teamet med Baan Chivit Mai Foundation, og jobber med barn som bor på deres barnehjem.
Samt at de har praksis på en restaurant/bakeri drevet av samme organisasjon.

Teamet bor i Chiang Rai, en by nord i Thailand. Samarbeidspartner er Baan Chivit Mai Foundation som driver to barnehjem og et bakeri/restaurant. Her skal teamet bo og jobbe på det ene barnehjemmet, samt arbeide på stiftelsens bakeri i byen. Hovedoppgaven er å vise omsorg for barna på barnehjemmet; spille fotball, spille volleyball, tegne, sosiale leker, danse, drama, leksehjelp – ja, generelt henge med kidsa! To dager i uken er det jobbing på bakeriet, med servering og hyggelige samtaler med bl.a. backpackere!

Thailand

Hovedstad Bangkok
Areal 514 000 km²
Befolkning 66,4 millioner
Største religion Buddismen
0,7% Kristne

Bosted

Våre samarbeidspartnere: Baan Chivit Mai Foundation

Jordan / Israel

Dette teamet får oppleve vidt forskjellige verdener i henholdsvis Jordan, Israel og Palestina. Denne destinasjonen er også et samarbeid med Gå Ut Senteret som sender team til samme opplegg i samme periode.

Samarbeidspartner i Jordan: Bibelselskapet i Jordan.
Første del av oppholdet, frem til jul blir i Jordans hovedstad Amman. I Jordan får dere bli kjent med et spennende land og folk. Dere vil bli involvert i Bibelselskapets prosjekter på forskjellige måter, bl.a med barn og ungdom, og i arbeid blant flyktninger fra Syria. Dere får spennende innblikk i Jordansk kultur og blir kjent med både det kristne og muslimske samfunnslivet i Jordan.

Hovedstad  Amman 
Areal  92 300 km2 
Befolkning   8 117 564
Største religion 

 Islam 92%

Kristne 4%

Samarbeidspartner i Israel: Den Norske Israelsmisjon
Jula får dere feire i selveste Bethlehem sammen med palestinske kristne. Deretter flytter dere over til nabobyen Jerusalem hvor dere skal være i ca 1 1/2 mnd. Deretter skal dere tilbringe siste mnd av utenlandsoppholdet i Nazareth. I Bibelens land får dere også mulighet til å møte et spennende land og folk, og bli bedre kjent med de bibelske røttene. Dere får Bibelundervisning igjennom det meste av oppholdet i Israel. I tillegg får dere praksisoppgaver i Israelsmisjonens prosjekter

Hovedstad  Jerusalem 
Areal  20 770 km2 
Befolkning   8 602 000
Største religion 

 Jødisk 74,8%

Kristne 2%

Fellesfag

De månedene WWW er på BiG på høsten og våren, har de forskjellige fellesfag sammen med de andre linjene. Fagene er følgende:

Priser

Innmeldingspenger Kr 2 000,-
Skolepenger Kr 27 000,- 
Kost og losji Kr 51 500,- 
Egenandel reiser Kr 21 000,- 
Sum totalt Kr 101 500,- 

NB Mulighet for enerom på WWW mot ekstra betaling
NB I tillegg kommer vaksiner og faglitteratur
NB Skoleåret strekker seg over 36 uker – 16 uker før jul og 20 uker etter jul.
NB Priser på turene kan variere med opptil 10%


Med forbehold om endringer på priser og reiser. Priser for skoleåret 2017/18 kommer i desember

Du har krav på støtte fra Statens Lånekasse, søk om lån og stipend her

logo1

© Bibelskolen i Grimstad